Kenan Yaşar’ın sözleriyle karşı çıktı

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çoklu Baro sistemine Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar'ın sözleriyle karşı çıktı.

03 Temmuz 2020 Cuma 19:17
Kenan Yaşar’ın sözleriyle karşı çıktı

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse Adalet Komisyonu’n da yaptığı konuşmada, “Çorum Barosunun Başkanı, Adalet ve Kalkınma Partisinin geçmiş dönemlerde il başkan yardımcılığını yapmış bir arkadaşımız ve bugün o da bu düzenlemenin, avukatların, hatta Türkiye'nin geleceğine sıkılmış bir ve konulmuş bir dinamit olduğunu düşünüyor” dedi.

Çoklu baro sistemi hususunda çoğu hukukçu olan, belki de tamamı hukukçu olan Adalet Komisyonunda anlaşamadıklarını belirten Köse, “Zaten hiçbir şeyde anlaşmamız mümkün olmadı bugüne kadar da. İşte ‘Tebligat dağıttım, saati belli değil.’, yok ‘Saati belli.’, yok işte ‘Anayasa Mahkemesi böyle karar vermiş..." Ki bu, tevilen kabuldür aslında saatinden sonra yapıldığı da tebligatların, dağıtımların. Ben öyle anlıyorum, fiilen kabul olarak anlıyorum” diye konuştu.

Zaman zaman, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, hatta tarihin gördüğü en uzlaşmacı, en şeffaf, hatta millî mutabakatın da en üst düzeyi olduğunu söyleyen MHP'li ve AKP'li temsilcilerin konuştuğunu ifade eden Tufan Köse, “Öncelikle şunu sormak istiyorum: Siz, bu yasayı getirenler, yasa teklifini getirenler, avukatların sorunlarını mı çözmek istiyorsunuz, yoksa biz, avukatların kendilerini ya da baroların kendilerini bir sorun olarak mı görüyoruz? Öncelikle bunu açıklığa kavuşturmak gerekiyor. Bakın, arkadaşlar, Çorum Barosunun Başkanı, Adalet ve Kalkınma Partisinin geçmiş dönemlerde il başkan yardımcılığını yapmış bir arkadaşımız ve bugün o da bu düzenlemenin, avukatların, hatta Türkiye'nin geleceğine sıkılmış bir ve konulmuş bir dinamit olduğunu düşünüyor” diye konuştu.

Milletvekili Köse, sözlerine şöyle devam etti: “Siz, şimdi diyorsunuz ki: ‘Bizim çoğunluğumuz var nasıl olsa, biz, diğerlerini çıkarttığımız gibi bu kanunu çıkartacağız. Ama şunu unutmayın: Bir göz ağlarken diğeri gülmez; bakın, bir göz ağlarken diğeri gülmez. O anlamda, bence derhâl, bugünden de tezi yok... Çünkü pandemi koşullarında bu yasanın acelesi yok, eğer acele bir şey varsa o da avukatların ekonomik sorunlarını çözmek, özlük haklarını çözmek, uğradıkları hakaret ve şiddete bir çözüm getirmek. Bir dünya sorunları var; sosyal güvenlik primi sorunları var, vergi sorunları var, onları çözmek üzere bir yasa teklifi hazırlayalım, bunu çekelim diyorum”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.