Kenevir ekeceklere uyarı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü 2020 yılında kenevir yetiştirmek isteyen üreticileri uyardı.

29 Ocak 2020 Çarşamba 12:16
Kenevir ekeceklere uyarı

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, 2020 yılında kenevir yetiştirmek isteyen üreticilerin 01.04.2020 tarihine kadar mutlaka izin müracaatında bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Kenevir ekimine ilişkin ilgili yönetmeliği hatırlatan Sarı, 1 Ocak - 1 Nisan 2020 tarihleri arasında yetiştiricilik yapacakların yerin en büyük mülki idare amirliğine (Çorum Valiliğine) başvuru yapmaları gerektiğini ifade etti.

Sarı, şöyle dedi; “Başvuru sahibinin kenevir yetiştiriciliği amacını belirtir başvuru formu, çiftçinin daha önce izinsiz kenevir ekme, uyuşturucu imal etme, dağıtma, ticaretini yapma veya kullanma suçu işlemediğine, yetiştiricilik izni verilmesini müteakip bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak hareket edeceğine ilişkin taahhütname, Üretim yılına ait ÇKS belgesi, Üretim yerinin toplam yüzölçümü ile ada/parsel numarasını gösterir kroki, kadastro geçmemiş yerlerde ise ÇKS' ye uygun keşif raporu ve Nüfus kayıt örneği ile başvuruda bulunmaları gerektiğini beyan etti. İlgili evraklar İl Müdürlüğümüz  https://corum.tarimorman.gov.tr/ adresinde  duyurular kısmında ilan edilmiştir.”

Son Güncelleme: 29.01.2020 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.