Kentpark yağmur suyu ile sulanacak

Belediye Başkanı Zeki Gül, alt yapı çalışmaları ile ilgili incelemede bulundu.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 16:25
Kentpark yağmur suyu ile sulanacak

Çorum Belediyesi alt yapı çalışmalarına ağırlık veriyor. Belediye Başkanı Zeki Gül Oruç Sokaklarda devam eden drenaj hattı çalışmasını yerinde inceledi.

İnceleme gezisinde Başkan Gül’e, Su ve Kanalizasyon Müdürü Zübeyir Tuncel ve teknik ekip eşlik edildi.

REKORLUK ALT YAPI YATIRIMI

Belediye Başkanı Zeki Gül Bir şehrin alt yapısı ne kadar güçlü ise üst yapısının da  o kadar güçlü olacağını vurgulayarak,  “Bu yüzden Çorum Belediyesi olarak alt yapımızı güçlendiriyoruz. Büyük önem verdiğimiz ve 2018 yılında ihalesini gerçekleştirdiğimiz alt yapı çalışmalarıyla ilgili işlerimizin %50’sini kısa sürede tamamladık. 2018 yılında da rekor yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Alt yapıyla ilgili kanalizasyon, yağmur suyu drenaj hatlarının döşenmesi ve hemşerilerimize sağlıklı içme suyu temin etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Tarım Caddesi’nde, Necmettin Erbakan Caddesi’nde, Hıdırlık Caddesi’nde ve Aşık Paşa Sokaklarda yaptığımız alt yapıyla ilgili çalışmalarda sona gelmiş bulunuyoruz. Küçük Abdullah Caddesi’nde, Aksaray 1.Cadde’de kanalizasyon hattıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ankara Yolu 1.Cadde’de de içme suyu hattı çalışmamızı sürdürüyoruz. 2018 yılı içerisinde yaklaşık 76 kilometre kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu hattı yapacağız. Bu çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından Çorum Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu hattı çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamlamış olacağız.” dedi.

YERALTI SULARI KENTPARK’A

Gül’ün verdiği bilgiye göre, Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yer altı sularının kaybolmaması, yağmur sularının daha verimli kullanılması amacıyla şehrin değişik yerlerinde çalışmalar yapıyor. Ömür Sokak, Hayat Sokak, Hamit Camii Sokak, Oruç Sokaklarda yer altı suları drenaj hattı çalışması başlatıldı. Bu çalışmalar neticesinde buralardan toplanacak suların Kent Park’ın 2 deposuna ulaştırılacağını bildiren Gül, şöyle devam etti: “Depolara ulaşan sular sulama konusunda bize katkı sağlayacak. Kentpark’ta şehir şebekesi ile sulama yapılacağı planlanmasına rağmen buna gerek kalmayacak. Kentpark 2 depoda toplanan sularla sulanmış olacak. Biyolojik arıtmada da herhangi bir sıkıntı yaşanacak olursa bu sular orada da kullanılabilecek. Çok yönlü bir çalışmayla yer altına gidecek olan sularımızın boşa gitmesine engel olacağız. Aynı zamanda da şehir şebeke suyunu boşa akıtmamış olacağız. Bu da suya ne kadar önem verdiğimiz bir göstergesidir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
filozof 2018-05-14 16:30:11

Yazının içerisinde yer altı suları diyor başlık yağmur suları..tamamen farklı sular..