Kentpark’ta tarih belli oldu

Kentpark'ın tamamlanma tarihi belli oldu

02 Nisan 2018 Pazartesi 15:27
Kentpark’ta tarih belli oldu

Belediye Başkanı Zeki Gül, Kentpark’ın önümüzdeki Ağustos ayında tamamlanması için müteahhit firmadan söz aldıklarını açıkladı.

DİKKAT ÇEKEN YATIRIM

Kentpark’ta incelemelerde bulunduktan sonra şantiye binasında basın mensuplarına bilgi veren Gül, Çorum’da en fazla takdir edilen hizmetlerinin park ve yeşil alan çalışmaları olduğunu, Kentpark’ın da dikkat çeken yatırımları arasında yer aldığını söyledi.

AYDIN’I ÖRNEK GÖSTERDİ

Kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya gayret ettiklerini belirten Gül, bu kapsamda eski parkları bile modernize ettiklerini, kauçuk zemin yaptıklarını, oyun grupları, süs havuzu ve aydınlatma eksikliklerini giderdiklerini, hatta Türkiye’ye örnek olacak bir çok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni örnek göstererek park yatırımlarında Çorum olarak daha iddialı olduklarını vurgulayan Gül, Kentpark’ın ihale edildikten sonra yüklenici firmanın işi tamamlayamadığını, bunun üzerine yeniden ikmal ihalesi yaptıklarını hatırlattı.

YÜZDE 22’Sİ BİTMİŞTİ

Kentpark’ın yüzde 22’si bittikten sonra yeniden ihale yapıldığını vurgulayan Gül, 5 Şubat’ta başkanlık görevine gelir gelmez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiği yatırımda çalışmalarınI hızlandırdıklarını kaydetti.

REKOR SÜREDE BİTECEK

Kentpark için rekor bir tamamlanma süresi belirlediklerini, müteahhit firmadan 5 ayda işi bitirmesini talep ettiklerini anlatan Gül, “Kentpark’ın kalan yüzde 78’i Ağustos ayında bitecek. Müteahhit firmadan söz aldık. Ağustos ayına denk geliyor. İki etap halindeki Kentpark toplam 2012 bin m2 alanı kapsıyor. Bölgede 4 adet oyun alanı, koşu ve bisiklet parkı, dinlence-eğlence mekanları, bölgesinde tek olan biyolojik arıtmalı 24 bin m2 büyüklüğünde 1.20 metre derinliğinde yapay gölet, seyir terası, 7 bin m2 renkli bitkiler bahçesi, voleybol, basketbol, futbol sahası ile tenis kordu gibi spor kompleksi, yöresel ürün satış reyonları, 10 bin dönüm piknik alanı, 500 araç kapasiteli 12 bin m2’lik otopark, konser, gösteri alanları, sağlık hizmeti,7/24 güvenlik olacak. Kentpark’a 4 bin adet yetişmiş ağaç, 70 bin çalı dikilecek. Yatırım KDV dahil 46 milyon liraya mâl olacak.” dedi.

BASIN MENSUPLARINA FİDAN

Bu arada Başkan Gül, inceleme gezisi sonrasında programı takip etmek için Kentpark’a gelen basın mensuplarına çam fidanı hediye etti.

Son Güncelleme: 02.04.2018 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2018-04-02 22:11:04

Kent parka dikilen ağaçların ithal edilerek yurtdışından alınması çok yanlış. Biz bu kadar zengin değiliz