Kılıçdaroğlu neden iyi bir seçim değil?

Habercim 19 Yazarı Av. Ömer Kılıç, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu üzerine çarpıcı tespitlerde bulundu. 

07 Nisan 2023 Cuma 16:05
Kılıçdaroğlu neden iyi bir seçim değil?

Habercim 19 Yazarı Av. Ömer Kılıç, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu üzerine çarpıcı Çorum ve tespitlerde bulundu.

Tek partili dönemden Ecevit ve Turgut Özal’a kadar uzanan yelpazede milletin statükoya hiçbir zaman prim vermediğini yazan Kılıç, Cumhuriyet tarihinin en reformcu partisi ve devrim gibi birçok değişimin altında imzası bulunan AK Parti’nin yirmi yıl sonra MHP ve benzeri devletçi partilerle aynı hizaya girerek statükocu bir görüntü verdiğinin altını çizerek, sözü CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na getirdi.

AK PARTİ 20 YIL SONRA STATÜKO GÖRÜNTÜSÜ VERDİ

Bazı çevrelerin statükonun yılmaz bekçisi olan CHP ve onun lideri Kılıçdaroğlu’nu parlatmaya, statükonun karşısında yer alan muhalif lider olarak göstermeye çalıştıklarını vurgulayan Kılıç, “Bunu yaparken izledikleri yöntem yukarıda sözünü ettiğim "devletin istemediği lider" algısı oluşturmak şeklinde.” diyor.

Kılıç, ‘Muhalif olmanın dayanılmaz cazibesi’ başlıklı yazısında, özetle şu görüşleri ifade ediyor:

İKTİDAR OLMAK İÇİN MUHALİF ROLÜ OYNAMAK VE KILIÇDAROĞLU

Türkiye’nin yakın tarihi göstermektedir ki, iktidar olmak için muhalif rolü oynamak iyi bir fikirdir, lakin Kemal Kılıçdaroğlu ismi bu rol için ne kadar uygundur, orası epeyce şüpheli. Ona bu rolü verenlerin kendisinden daha iyisini bulamadıkları kesin ama deprem bölgesine yaptıkları ziyarette kendi ittifakının adını bile karıştırarak, “Cumhur İttifakının liderleri olarak buradayız” diyecek kadar şaşkın bir adamın bu rolü sonuna kadar nasıl oynayacağı da epeyce şüpheli.

İŞİ ABARTAN ADAMIN SECCADE ÜZERİ AYAKKABI POZU

Kesinlikle kasıtlı yapmış olduğunu düşünmüyorum ama dindar-muhafazakarların oylarını alamazsa hiçbir şekilde kazanma ihtimalinin olmadığını bildiği için bu kesime şirin gözükmek amacıyla, Akşehir’de medfun Seyyid Mahmut Hayrani isimli şahsın dedesi olduğunu iddia ederek, şeceresini peygamberimize dayandıracak kadar işi abartan adamın, seccade üzerinde ayakkabıyla poz vermesi sadece talihsizlik ile açıklanabilir mi?

İSTEDİĞİ KADAR ÇİÇEKTEN, BÖCEKTEN BAHSETSİN

İstediği kadar helalleşme çağrısı yapsın, dilediği kadar barıştan, sevgiden, kardeşlikten, güzel günlerden, bahardan çiçekten böcekten bahsetsin, en büyük seçim vaadinin Suriyelileri geri göndermek olduğunu sıkça tekrar ederek, zayıflara, mazlumlara karşı ne kadar acımasız olduğunu ilan eden, böylece klasik CHP’nin kodlarında önemli bir yeri olan ırkçılığını faş ederek bugün sığınmacılara karşı gösterdiği acımasızlığını yarın başkalarına  yapmayacağının hiçbir garantisi olmayan bir Kılıçdaroğlu’ndan adalet ve merhametli bir yönetim beklemek bir basiret bağlanmasıdır.

Geçen yüzyılın başlarında yaşadığı büyük yenilgiden sonra galiplerin dayattığı şartlara rıza göstermek zorunda kalarak, elinde tutabildikleri ile yetinmek zorunda kalan Türkiye’yi, - bütün sıkıntılarına rağmen- yüz yıl sonra tam da kritik eşiği aşarak bölgesel bir güç olma yolundayken, yeniden kendi sınırlarına hapsetmekten bahseden, eskisi gibi ABD ve Avrupa’nın uslu bir müttefikliğini büyük bir dış politika vizyonu gibi sunan bir lider Türkiye için kesinlikle iyi bir seçim değildir.

Köşe yazısının tamamı bu linkte: https://www.habercim19.com/muhalif-gorunmenin-dayanilmaz-cazibesi-makale,575.html

Son Güncelleme: 07.04.2023 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Batan gemi 2023-04-07 16:29:27

Türkiye'yi batiranlarmi ideal aday. Kuru sogana muhtaç ettiler memleketi. Bakara makaracilarmi ideal aday. Deprem bölgesi 2 aydir kan ağlıyor. Bunları ideal aday. Yeter artık. Değişim her zaman iyidir.

Avatar
Ahmet 2023-04-07 16:48:40

Önüne gelen şeceresini peygamberimize dayandırıyor ve bunların bazılarıyla AKP'nin nasıl bir ilişkisi olduğunu biliyoruz. O yüzden Kılıçdaroğlu'ndan önce partini eleştir. Hele ki bolca torpil yaparak hak yiyenler dini kullanırken susuyor hatta o kişilerin içinde bulunduğu partiyi destekliyorsun. Yani dinin siyasete alet edilmesinden rahatsızsan bunu yapan tüm partileri eleştirmelisin. Diğer taraftan ülkeyi bölünmeye götürecek işleri desteklemekten de vazgeçin artık, hiçbir ülke nüfusunun 7-8'de biri kadar göçmen alamaz. Ek olarak Alman vakıflarının sağlı sollu siyasetimize dayattığı sığınmacıların alın politikasını ümmetçilik diye göstererek

Avatar
Aslinda olan! 2023-04-07 18:50:09

Kardeşim Kiliçtaroglu ve havalesine gunahimi bile vermem ama kardesim iktidarda dersini iyi yapsin yillardir ayni hava kopru yaptik yol yaptik vs vs peki milletin esas sorunlarini cozmek izin ne yapiyoruz?

Avatar
Hadi len ordan 2023-04-07 19:07:57

Hadi lan ordan. Sen kimsinde. Yarin birgun Kilictaroglu secilsin hemen donersiniz. Ulan birde kral ciplak deyin. Yillardir somurduler ulkeyi gikiniz cikmiyor. Simdi iktidar sallaniyor ondan tirsiyosunuz.

Avatar
Ömer 2023-04-07 17:58:34

Ömer bey Akp için Kuluçdaroğlu iyi bir aday ama Akp yine de zorlanıyor. Siz de tatbiki partinizi hiç eleştiremezsiniz . Yürek ister.İl Başkanını dövdüren bir yapı içindesiniz .

Avatar
Doğrucu 2023-04-07 16:53:36

Güzel bir yazı olmuş ama biraz eksik 1940lí yıllarda 2inci dünya savaşı dönemi ekmek kuyrukları nasıl unutulur CHP nin desteğiyle Amerika'nın ırak işgali daha neler neler

Avatar
Vatandaş 2023-04-07 17:36:54

Kazanabilme ihtimali bile uykularını kaçırıyor inşAllah kazanırda sistemin adamlarını şakşakçıları temizler

Avatar
Reha U. 2023-04-08 03:17:23

Yorumlara bakıyorum da kimi hayat pahaliliğindan,kimi mülteciden,kimi de din üzerinden hedef almış bu liste uzar gider ,herkes farklı bir olay üzerinden yorumunu yazmış, ben bugunki şartlar içerisin de en hayırlısına bakarım mutlak hayırlı zaten olamaz. Bütünüyle doğru ve yanlışta yoktur doğru yanlış dengesiyle bakınca herşey daha net görünüyor.Haksızlık karşısında susmayın lakin şu Hadis-i Şerif ide unutmayın.’(Fitne zamanı) oturan ayakta durandan, ayaktaki yürüyenden, yürüyen koşandan hayırlıdır.’ Hakikatı görmek isterseniz düşman oklarını takip edin,kavalacılar,demirtaşcılar,bilderbergciler,envai çeşit ülkeler,örgütler liste çok uzun.Şimdi ağız dolusu hakaret edenler üstüne Erdoğan diktatör konuşmaya çekiniyoruz da diyorlar.Susuyoruz ama yemiyoruz.Yemediğimizi 20 yıldır sandıkta da gösteriyoruz.Merak etmeyin Tayyip Erdoğan baki değil,fani.Allah onu yıllardır bu millete hizmetkar ettiyse ondan sonrası için daha da hayırlısı elbet gelecektir.