Kim, ne için özür dileyecek?

Su fiyatındaki indirim ile ilgili haberimiz sonrası Külcü Habercim19 için yüksek perdeden konuşmuş. Ama biz gazeteciyiz...

09 Aralık 2017 Cumartesi 00:37
Kim, ne için özür dileyecek?

MUSTAFA DEMİRER

Dün haber trafiğimizde ilginç bir olay yaşadık.

Belediye Meclisi toplantısından saatler önce gündemi haberleştirmek için bilgi alırken, yıl sonu olması nedeniyle rutin olarak bazı belediye hizmetlerinin zamlanacağını öğrendik. Mevzular arasında ulaşım ve içme suyu da vardı.

Çorum halkını yakından ilgilendiren bu konuda zam oranlarını öğrenip toplantı öncesinde okurlarımıza sunmak için araştırma yaptık.  Araştırma sırasında zam yapılacak kalemler arasında suyun olmadığını, hatta suda artış değil indirim yapılacağı duyumunu aldık.  

Malum, Çorumlu’nun son 9 yıldır belediye hizmetlerinde en fazla şikâyetçi olduğu konuların başında su faturalarındaki kabarık yekun geliyor. Haliyle suda indirim yapılacağı duyumu şaşırtıcı ve üstelik güzel bir haberdi.  Vakit kaybetmeden Belediye yönetimi, bazı meclis üyeleri dahil bir çok isimden duyumu teyid etmeye çalıştık. Ama net cevap alamadık. Cuma Namazı çıkışı Kudüs eylemine katılmak üzere yola koyulmuşken tevafuk olacak ya Taş Bina önünde bazı birim müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye rastladık.  Ancak ser verip sır vermeyen Külcü, müphem bir ifadeyle ‘böyle bir tasarrufa şahsının değil meclisin karar vereceğini’ söyledi.  Öte yandan duyumumuzu da yalanlamadı.

Bu dakikadan itibaren su fiyatında indirim yapılıp yapılmayacağı ‘Devlet sırrı’ haline geliverdi. Uzun uğraşlarımız sonucunda meclis toplantısına dakikalar kala  bir Meclis üyesinden suda indirim yapılacağını  teyit ettirdik. Aynı saatlerde AK Parti Belediye Meclis Grubu, İl Başkanı Mehmet Karadağ başkanlığında parti binasında toplandı. Partideki toplantı bitip, Belediye Meclisi toplantısının yeni başladığı sıralarda AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Partideki toplantının fotoğrafları ile birlikte altında Karadağ’ın ‘Su fiyatlarında indirim yapılmalıdır’  görüşü yer alıyordu.

Bunun üzerine suda indirim olacağı haberini, Habercim19’da ‘Karadağ Meclis öncesi duruma el koydu’ başlığıyla duyurduk. Haberi yayınlandıktan kısa bir süre sonra art arda telefonlar gelmeye başladı. Muhatap olduğumuz isimlerce Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün suya indirim yapılmasını günler önce düşündüğü,  İl Başkanı’nın müdahalesinin söz konusu olmadığı kalın harflerle vurgulanıyordu. Aynı isimlerden öğrendiğimize göre, AK Parti’deki Belediye Meclisi grup toplantısının basına açık bölümünde içme suyunda indirim mevzusundan hiç bahsedilmemiş, Belediye Başkanı Külcü toplantının basına kapalı bölümünde il başkanı ve teşkilat yöneticilerine suda indirim yapılacağı konusunda bilgi vermiş.  Biz de bunun üzerine haberin başlık ve içeriğinde gerekli düzenlemeyi yaptık.

Akşam saatlerinde bazı arkadaşlar arayıp haber verdi; Sayın Külcü, meclis toplantısında bizimle ilgili birkaç söz etmiş. Haberimizin başlığını hatırlattıktan sonra, “Biz il başkanımızla her konuda istişare yaparız. Çünkü bizler belediye başkanı ve meclis üyesi olmanın dışında partilerimizin rozetlerini taşıyoruz. Bu gündem maddesi ile ilgili de il başkanımızla konuştuk. Bu başlık (‘Karadağ Meclis öncesi duruma el koydu’ başlığını kastediyor) fevkalade çirkin bir başlıktır. Bu arkadaşımızı belediye meclis üyelerinden özür dilemeye davet ediyorum. ‘Bana böyle haber verdiler’ diyorsa, o zaman da çıksın, kim öyle bilgilendirdiyse onun ismini söylesin. Biz onun özür dilemesini talep edelim.” diye yüksek perdeden konuşmuş.

Peşinen söyleyelim ki, Başkan’ın görevde bulunduğu süre içinde, içme suyu faturalarının yüksekliğine yönelik şikayetlere karşı gösterdiği direnç ortada. Bu konuda sarf ettiği sözler arşivlerden rahatlıkla bulunabilir.

Suda indirim yapılacağı bilgisini teyit ettirmek için dakikalarca ilgililerine, üstüne üstlük şahsına da sorduğumuz halde sorulara net cevap vermeyen yine kendileri. Duyumumuzu teyit eden Başkan’ın yönettiği Meclis’in bir üyesi.  

Diğer taraftan, AK Parti İl Başkanı ile aynı partide siyaset yapan Külcü de kabul eder ki, su faturalarının yüksekliği ile ilgili vatandaş şikâyetleri doğal olarak il başkanına da yapılıyordur. Bir il başkanının da vatandaştan yoğun şikâyet aldıkları bir konuda partisinin belediye başkanına ikaz ve uyarıda bulunması, öneriler sunması kadar tabii bir şey olamaz.

Diyeceğim odur ki, birilerinin güç savaşının tarafı değiliz. Kelime oyunlarıyla mevzuyu başka yerlere çekmeye, çirkin imalarda bulunmaya hiç gerek yok. Külcü’nün söylediği gibi kendisi AK Partili bir Belediye Başkanı. Mecliste de çoğunluk kendi partilerinde. Ne isterlerse o karar Meclis’te çıkıyor.  Öyleyse sorun ne? Hatırlatmak yersiz belki ama, biz Sayın Külcü’nün televizyonu, gazetesi ya da internet sitesi değiliz. Biz gazeteciyiz ve sadece işimizi yapıyoruz. Haberde gerekli düzenlemeyi yapmamız da niyetimizin kötü olmadığının ispatıdır.

Şimdi kimin, ne için özür dilemesi gerekiyor, anlayan varsa beri gelsin…

Son Güncelleme: 18.12.2017 00:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sucu 2017-12-09 01:21:05

Sn.Demirer kulcu diyorki ağanın lafının üstüne laf edenin lafi baglamaz diyor.kimse benden daha ağa değil diyor.9 yıldır belediyeyi böyle yonettiler kimsede çıkıp itiraz etmedi malum herkesin koltuğu kendine kıymetli.oy aldıkları vatandaşın hakkı ve hukukundan kendi hakları önce geldiği için normal

Avatar
Yasin 2017-12-09 01:24:35

Güya indirim yapıldı.Suya indirim ulaşıma zam ne anladık.Suya zaten zam yapılmıştı onu afif indirip şov time yapmışlar.Mustafa kardeş kimse kimseyi kandırmasın.

Avatar
Mes- ele 2017-12-09 01:40:09

Mes-ele halk olunca ceviz kabuğunu doldurmayan jestler bile o yaptı ben yaptım oluyor.Babanızın bağından üzüm mü bağisliyorsunuz anlamadım.Mes-ele kendileri olunca gözlerini budaktan sakinmiyorlar.Mes-ele halk olunca kaynaklar imkanlar dar diyorlar.Mes-ele kendileri olunca maliyetler imkanlar çok diyorlar itibardan hiç tasarrufları yok.

Avatar
Gürbetçi şaban 2017-12-09 01:51:41

Tv19 ve çorumhakimiyet gazetesini belediye başkanı satın aldı dediler yok canım yalandır dedim.tv kurmak ve işletmek çok maliyetlidir bunu kim neden yapsınki dedim.Sonra çorumhakimiyet gazetesi 4 milyon civarında satıldı dediler yuhh dedim belediye başkanında bukadar para negezer inanmayın dedikodudur dedim.gazeteyi kim satın aldı tv19 u kim kurdu bilmiyorum ama belediye başkanını çok sevdiği yayınlarından çok net belli oluyor.

Avatar
Valdo 2017-12-09 11:34:02

Hani ne oldu herkes memnundu belediyeden kusura bakma sayın demirer, sizde kaç gündür adeta belediyenin reklamını yapıyordunuz . Hala anlamadınız mı kardeşim bunların derdi reklam. Külcü'den gelecek hayır Allah'tan gelsin inş yakın zamanda gider gitmezse Ak partiye oy yok

Avatar
Vatandaş 2017-12-09 11:40:50

Sende değil kabahat Külcü sende değil!!!!!!
Elvan Yılmaz sende biraz daha öv belediyeyi belediyespor'u. Böyle destek verdiniz işte

Avatar
ahmet 2017-12-09 12:21:44

sayın habercim 19 suç sizde .Hala öğrenemediniz başkan ı eleştirmek suç .o BİR BAŞKAN. sAYIN külcü sizi herkes mi alkışlamalı herkes mi yanınızda şak şak yapmalı. Hiç mi hatanız yok.Bu ne EGO dur. Bakın festival alanının karşısını birkaç sene önce ahçılar bağı diye anlıyordu mahvettiniz.Dere yatağına DSİ nin raporlarına rağmen ETRAFINIZA RANT sağlamak için izin verdiniz. Aşağı sanayi esnafını magdur ettiniz. Gene mi alkışlayalım Bu koltuk sana da kalmayacak. Gerçi diğer eski başkanlar gibi de sen de Çorum da bu yüzle yaşayamacaksın...

Avatar
Kemal 2017-12-09 01:33:53

Çok güzel hareketler bunlar.İl başkanı gülüm güzel güzel geçinelim kavgaya tantanaya ne gerek var.Bu parti hepimize yeter demişmi.Düne kadar birbirine kurşun atanlar bugün oturmuş halkımız için minicik bir iyiligi lütuf etmişler.Çorum çorum olali boyle bir Kahramanlık görmedi.Allah razı olsun.

banner165