Kırıkkale’ye Çorumlu Vali

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Kırıkkale Valiliği'ne aslen Çorum’un Sungurlu ilçesinden olan hemşehrimiz Bülent Tekbıyıkoğlu atandı.

04 Ekim 2021 Pazartesi 10:17
Kırıkkale’ye Çorumlu Vali

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Kırıkkale Valiliği'ne aslen Çorum’un Sungurlu ilçesinden olan hemşehrimiz Bülent Tekbıyıkoğlu atandı.

Cumhurbaşkanlığının bazı valilikler ve il emniyet müdürlüklerine yönelik atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Elazığ Valisi Erkaya Yırık Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. Geçen ay AFAD Başkanlığı görevine atanan Yunus Sezer'in yerine Kırıkkale Valiliği görevine ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Çorumlu Bülent Tekbıyıkoğlu, Elazığ Valiliğine İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri olan eski Kargı Kaymakamı Ömer Toraman, Bilecik Valiliğine de Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya'nın ataması yapıldı.

Atama kararlarına göre ayrıca; Hatay Emniyet Müdürlüğüne Muş Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Muş Emniyet Müdürlüğüne ise Engin Kaloğlu'nun ataması gerçekleştirildi.

BÜLENT TEKBIYIKOĞLU KİMDİR?

Resmi Gazete’de yayınlanan karar sonrası Sosyal Yardımlar Genel Müdürü hemşehrimiz Bülent Tekbıyıkoğlu kentte merak uyandırdı.

Aslen Sungurlulu olan 1976 yılı Ankara doğumlu olan Tekbıyıkoğlu lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde 1997 yılında tamamladı. Kısa bir süre finans sektöründe çalışan Tekbıyıkoğlu 2004 yılında İçişleri Bakanlığında kaymakam adayı olarak göreve başladı. İçişleri Bakanlığında sırasıyla Tonya, Yağlıdere, Bozdoğan, Kiğı, Hassa ve Ahlat Kaymakamlıkları görevinde bulundu.

20.08.2017 tarihli ve 2017/345 sayılı İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı görevine atanan Tekbıyıkoğlu 01.09.2018 tarihli kararname ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Bülent Tekbıyıkoğlu 26.10.2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürü olarak atandı. Meslek hayatı boyunca birçok kalkınma, istihdam, sosyal yardım, tanıtım projesinin hayata geçirilmesini sağlayan Bülent Tekbıyıkoğlu görev yaptığı yerlerde birçok başarı ve üstün başarı belgesi almıştır. İyi derecede İngilizce bilen Tekbıyıkoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır./SERKAN ŞANSEVER/SUNGURLU

Son Güncelleme: 04.10.2021 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İZZET SUNGURLU 2021-10-04 14:59:24

HAYIRLI OLSUN HEMŞEHRİME ALLAH YÜZÜNÜ AK ETSİN.

banner165