Kitap okuma yarışması

Eren Er Dershanesi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Mustafa Kemal Atatürk ve...

17 Mart 2015 Salı 18:26
 Kitap okuma yarışması


Eren Er Dershanesi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz anısına kitap okuma yarışması düzenliyor.


‘Vatanın Kilidi Çanakkale!'

Dershane Türkçe öğretmenlerinin yaptığı araştırma sonucu, öğrenciler Çanakkale Zaferi’ni anlatan yirmi kitap arasından seçilen Sara Gürbüz Özeren’in ‘Vatanın Kilidi Çanakkale’ kitabını okuyacaklar.


Kayıtlar başladı


Başvuru ve kitap temini için öğrencilerin en kısa sürede dershaneye uğramaları gerekiyor. 4 ve 5. sınıflar için minikler, 6 ve 7. sınıflar için yıldızlar olmak üzere iki kategoride düzenlenecek olan yarışmada öğrencilere 25 soru yöneltilecek. 12 Nisan 2015 Pazar günü yapılacak olan sınavda her kategorinin birincilerine altın, ilk 20’ye giren öğrencilere de taraftar forması, kol saatleri ve kalem seti hediye edilecek.


Bir destanın adı: Çanakkale


Eren Er Dershanesi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali Belli, yarışmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:’’İşgal günlerinden kurtuluşa uzanan zorlu , kanlı ve göz yaşlarıyla yıkanan bir süreç Çanakkale’den başlamıştır. Kendisi şehadet şerbetini tatmak üzere olduğu halde yaralı düşman askerine yardım eden şühedamızın insanlık onuruna örnek davranışları ile centilmenler savaşı , yüzbinlerce canın yitirilmesinden dolayı en kanlı savaş , dünyanın en güçlü devletlerine karşı kuşatılıp işgal edilmiş bir milletin ‘benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var’ diyerek haykırdığı bir kahramanlık destanı olma özellikleri ile dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır Çanakkale Savaşları. Çanakkale şüphe yok ki ‘Türkiye Cumhuriyetinin önsözü’ unvanını hak ederek almış ve günümüze kadar gururla, şerefle taşımıştır.

Çanakkale şüphesiz bir milletin tarihi şuurunu tazelemek , milli birlik ve bütünlük adına gösterilecek en bariz örnektir. Bir dönemin Japon Milli Eğitim Bakanı Çanakkale’ye geldiğinde şehitlikleri ziyaret ederek gerekli bilgileri yetkililerden aldıktan sonra ağzından dökülen şu sözler çok manalıdır. ‘Ne üzücü ki bizim bir Çanakkale’miz yok. Bizim gençlerimize tarihi bilinç kazandırmak adına göstereceğimiz tek örneğimiz atom bombası ile yok edilen Hiroşima ve Nagazaki Kentlerimiz. Zira Bizim bir Çanakkale destanımız mevcut değil.”

Bu günlerde hepimiz heyecanlıyız, zira Çanakkale savaşlarının 100. Yılı haliyle bizler için 1.yıl , 10.yıl, 50.yıl, 100.yıl kronolojik olarak önem arz eder. Lakin gerçek manada Çanakkale ruhunu yaşamak 100.Yılı beklemeyi değil her anı her günü 100.Yıl gibi önemli ve heyecanlı yaşamak demek olmalı. Çanakkale ruhunu hissetmeye çalışarak bir bütün olarak yaşama zamanıdır.

Milli ve Manevi bir Tutku olarak anlayabilmek ve anlatabilmek ümidi ile öğrencilerimizde bu bilincin oluşması adına kitap okuma yarışmasını düzenliyoruz.”




 

 

Son Güncelleme: 17.03.2015 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.