Kızılay’da kurban bedeli

Türk Kızılayı’nın, 2007 yılından beri hiçbir eksik ve suistimale meydan vermeden kurban kesim kampanyasına devam ettiğini belirten Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat,

27 Eylül 2013 Cuma 11:46
 Kızılay’da kurban bedeli

Türk Kızılayı’nın, 2007 yılından beri hiçbir eksik ve suistimale meydan vermeden kurban kesim kampanyasına devam ettiğini belirten Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, “Önemli bir ibadetimiz sayılan kurban kesimi vekaletini almış olduğumuz kişiler adına mutlaka kesim yapılarak, işlemlerin her aşamasında kurban sahibine bilgilendirme yapılmaktadır.” dedi.

Cnabolat, “Her kurban bayramında vekaleti verilen kurbanlar Et ve Süt Kurumu Kombinalarının çeşitli bölgelerdeki hijyenik tesislerinde her türlü dini görevleri de yerine getirerek kesilmekte, 800'er gramlık kıyma ve kuşbaşı konservesi şeklinde hazırlanarak vekalet veren illerdeki şube başkanlıklarına gönderilmekte ve yıl içerisinde ihtiyaçlı ailelere sadece bir ay değil, sürekli kurban eti dağıtımı yapılmaktadır. Ayrıca yurt dışında özellikle muhtaçları  çok olan birçok Müslüman ülkelerinde de bu görev ifa edilmektedir.” diye konuştu.

18 Eylül 2013'te başlayan ve 14 Ekim 2013'te bitecek olan Kurban Kampanyasında her türlü kuralın yerine getirilerek gerçekleştirildiği bu ibadet için vekalet bedelinin bir hisse için yurt içi 575 TL, yurt dışı için de 300 TL olduğunu belirten Canbolat, ödemelerin 4 taksit halinde de yapılabileceğini kaydetti. Taksit talebinde bulunacak vatandaşların www.kizilay.org.tr bağış sayfası ve 168 ücretsiz çağrı merkezinden ödemelerini 4 taksite kadar yapabileceklerini söyledi.

Canbolat, “Vekalet verecek bağışçılarımız Kızılay web sitesinden, tüm bankalardaki Kızılay hesaplarından ödeme yapabilecekleri gibi Şube Başkanlığımıza da 0 533 384 76 88 telefon numarası ile ulaşarak bağış karşılığında belgelerini alıp bağışlarını yerine getirmiş olacaklardır.” dedi.




Son Güncelleme: 27.09.2013 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.