Kobani’ye destek eylemi

Kobani'de IŞİD saldırılarını protesto etmek için dün Çorum Emek ve...

08 Ekim 2014 Çarşamba 13:11
 Kobani’ye destek eylemi


Kobani'de IŞİD saldırılarını protesto etmek için  dün Çorum Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, bugün de Eğitim Sen destek eylemi yaptı. 


Özdoğanlar Kavşağı’nda toplanan platform üyeleri Pir Baba Çamlığı’na kadar yürüyerek oturma eylemi yaptılar.


Platform adına basın açıklamasında bulunan KESK Dönem Sözcüsü Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek, katliam çetesi olarak nitelendirdiği IŞİD’in  Rojava’nın bir parçası olan Kobani Kantonu’nu işgal etmek, orada yaşayan ve direnen Kürt halkına yönelik ağır bir katliamı gerçekleştirmek için 23 gündür kuşatmasını sürdürdüğünü söyledi. Kocatüfek, Kobani’nin bütün insanlık adına direndiğini belirterek,”“Hükûmete bir kez daha çağrı yapıyoruz: Kobani’ye destek vermemek, destek vermek isteyenleri de engellemekle çözüm sürecini tehlikeye itiyorsunuz Bugün IŞİD’in yenilgiye uğratılması, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'nun ve Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünü açacaktır.” 


Bugün de Eğitim Sen yürüyüş ve oturma eylemi ile Kobani halkının direnişine destek verdi. Eğitim Sen önünde toplanan grup slogan atarak PTT önüne kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk yaptı. Öztürk, ölüme karşı yaşamı savunmak için genel merkezin aldığı karar doğrultusunda iki gün iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi. Hükümeti savaş tezkeresi çıkarmakla suçlayan Öztürk, “Yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşayan farklı kimlik, inanç ve mezhepten halkları karşı karşıya getirme politikalarının somut bir ürünü olarak ortaya çıkan IŞİD, bugüne kadar yüzlerce insanı canice öldürmüş, mazlum halkları kıyımdan geçirmiş, kendisine biat etmeyen herkesi katletmiştir.


IŞİD, günlerdir Kobanê’ye  tanklar, füzeler ve ağır silahlarla saldırmaktadır.


Bugün ağır bir saldırı altındaki Kobanê’yi savunmak, sadece Ortaçağ karanlığını temsil eden IŞİD barbarlığına karşı olmayı değil; aynı zamanda emperyalist güçlerin savaş ve işgal planlarına karşı halkların kardeşliğini ve demokratik geleceğini savunmak anlamına gelmektedir.” Dedi. 




Son Güncelleme: 08.10.2014 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.