Konfederasyon müjdesi

Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır, konfederasyon için çalışmaların başladığını duyurdu

11 Ekim 2021 Pazartesi 13:14
Konfederasyon müjdesi

Ankara Mamak Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlendiği 'HemFest' hemşehri günleri, Üreğil Millet Bahçesi’nde coşkuyla kutlanırken,
Hemşehri Festivali’nin ilk şehri İç Anadolu’nun kültür mozaiği Çorum oldu. Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır ve Mamak Çorumlular Federasynu Başkanı Ercan Aksu’nun katkılarıyla Mamak Belediyesi’nin  ev sahipliğinde  yapılan etkinlikte,  Çorum’a özgü yöresel lezzetlerden olan  Çorum Lelebisi ve İskilip Dolması  ile  şehrin manevi ve kültürel değerleri tanıtıldı. 
Organizasyonda 10 kazan İskilip Dolması kısa sürede tükendi. Çorum Leblebisi ve İskilip Dolması yoğun ilgi gördü.

KARDEŞLİK TEMELİNİ MAMAK’TA MÜHÜRLÜYORUZ

Aile buluşması kapsamında düzenlenen festivalde Ankara’dakhemşerileriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ankara Çorumlu Dernekler Federasyon Genel Başkanı Hayri Çağır, “Bugün burada Çorum kültürünü anlatan stantlarımız ve atalarımızın sefere çıkarken hazırlamış olduğu, coğrafi olarak da tescillenmiş İskilip Dolması’nı tadıp, festivalimizi dualarla açacağız. Burada Çorumluların kardeşliklerinin ilelebet daim olduğunu ifade ediyor, Mamak’ta  bunun mührünü vuruyoruz. İbni Haldun coğrafya insanın kaderini belirler diyor, yetiştirdiğimiz bilinçli bir nesil ile biz coğrafyamızın kaderini belirleyeceğiz. Mamak ve Altındağ Belediyelerinden birer tane yurt binası istiyoruz. Çorum'dan üniversiteye gelen kızlarımızın ve erkek çocuklarımızın barınmasına katkıda bulunalım ki, yarın Çorum'u, Ankara’yı, Türkiye’yi daha ileriye taşıyalım. Ayrıca  bu güzel organizasyonda bizleri buluşturan, bu etkinliği düzenleyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye şükranlarımı sunuyorum” dedi.

KONFEDERASYON İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI

Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır, etkinlik sonrası yaptığı  açıklamada “Pandemi öncesi aldığımız karar ile başkentte ilçelerde derneklerimizin federasyon olması için çalışma başlatmıştık. Bu esnada erken davranan Mamak Çorumlular Derneği oldu. Federasyon olarak bu etkinlikte öne çıktı. Önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de bir bir Çorumlu Federasyonlarımız kurulunca bizde ana teşekkül olarak konfederasyon alacağız. Ankara'da yaşayan Çorumlular olarak pandemi nedeniyle faaliyetlerimize ara vermiştik. Rahatlama dönemi ile birlikte yine eskisi gibi aktif faaliyetlerimizie başlatacağız."dedi.

Son Güncelleme: 11.10.2021 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2021-10-11 20:13:35

Hayri Çağır beyin maşAllahı var Çorumumuzu çok güzel temsil ediyor.