Koruma Kurulu toplandı

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu 2014 yılı son toplantısını yaptı.

02 Ekim 2014 Perşembe 17:55
 Koruma Kurulu toplandı


Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu 2014 yılı son toplantısını yaptı.


Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül başkanlığında Hanoğlu Konak’ta düzenlenen kahvaltılı  programa Koruma Kurulu Üyeleri Belediye Başkan  Yardımcısı Zeki Gül, Baro Temsilcisi Niyazi Kartaltepe, Çorum L Tipi Kapalı CİK 2. Müdürü Nurettin Aabbasoğulları, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Çoban, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya, İş ve Çalışma Kurumu Müdürü Zafer Eyvaz,, Ziraat Bankası Müdürü Ömer Özgüleç, Halkbankası Müdürü Cemal Kaçay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  Başkan Vekili Recep Gür, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı İ.Turan Ünlü, Kızılay Derneği Başkanı Sedat Canpolat, Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk katıldı.


Çorum’da göreve başlayan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Koruma Kurulu ile ilk toplantısını yaparak kurul üyeleriyle tanıştı hedef ve amaçları ile  beklentilerini dile getirdi.


Toplantıda Koruma Kurulu’nun hedef kitlesi olan eski hükümlü, şüpheli, mağdur ve suçtan zarar gören çocuklara yönelik Denetim Serbestlik Müdürlüğü ve diğer kurumlarla işbirliği içersinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme ve değerlendirme yapıldı.


Öte yanndan Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde suça sürüklenen çocukların boş zamanlarının yapılandırılması gerekse bir meslek sahibi olmalarının sağlanması amacı ile Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Bilgisayar İşletmenliği Meslek Edindirme Kursu açıldı ve başarılı bir şekilde tamamlanarak suça sürüklenen çocuklara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.  Sertifika töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Koruma Kurulu üyelerine ve işbirliği kapsamında emeği geçen Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ilee katkıda bulunan diğer kurul üyelerine ayrı ayrı  teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte de buna benzer kurs ve projelerin hayata geçirilmesi yönünde çalışmaların olacağını söyledi. Yurdagül, kursu başarı ile tamamlayan çocuklarla yapmış olduğu görüşmeler neticesinde kursun amacına ulaştığını ifade etti.


Toplantı, Koruma Kurulu üyelerinin dilek ve temennileri ile sona erdi.




Son Güncelleme: 02.10.2014 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.