Köylere ev yapma süresi 4 yıl uzatıldı

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, köylerde ihtiyaç sahiplerine tahsis edilen arsalara ev yapma süresinin 4 yıl uzatıldığını açıkladı.

26 Aralık 2020 Cumartesi 12:27
Köylere ev yapma süresi 4 yıl uzatıldı

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, köylerde ihtiyaç sahiplerine tahsis edilen arsalara ev yapma süresinin 4 yıl uzatıldığını açıkladı.

Köylerde yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik olarak AK Parti iktidarında çok önemli hizmetlerin ve yeniliklerin getirildiğini hatırlatan Kaya, su, kanalizasyon, kilit taşı hizmetleriyle köylerde insanların yaşamlarının kolaylaştırıldığını hatırlattı. Milletvekili Kaya, ayrıca köylerden göçün önlenmesi veya köye geri dönüşün teşvik edilmesi için de hazine arazilerine yeni konutların yapılması için tahsisinin de gerçekleştirildiğini vurguladı.

Köyde ikamet eden ve köy nüfusuna kayıtlı olup evi bulunmayan ihtiyaç sahiplerine verilen arsalara ev yapmaları için verilen sürenin 31 Aralık 2020 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Kaya, hak sahiplerinden verilen arsalara süresinde ev yapmayanların arsalarını hazineye geri iade edeceklerini ifade etti.

Her zaman milleti için var olan ve milletinin istediğini ve dediğini yapan AK Parti’nin gelen talepler üzerine arsa sahiplerini mağdur etmemek için bir karar aldığını bildiren milletvekili Kaya, Köy Kanunu’nda yapılan değişiklikle birlikte arsa sahiplerine ev yapmaları için verilen sürenin 31 Aralık 2024’e kadar uzatıldığını açıkladı.

Kaya, bu düzenlemeden Çorum merkez ve ilçelerinde 2 bin 894 hak sahibinin faydalandığını da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 31.12.2020 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2020-12-26 17:22:38

Zamanında muhtarların yakınlarına çektiği ve hepsinin yıllardır bahçe olarak kullanıldığı yerler burası.Hiç de ev yapmaya niyetleri yok.Olsaydı 15 yıldır ev yapılırdı.

Avatar
Köylü 2020-12-27 11:18:15

Bence bu kanun köylere zarar kimse köyde yaşamak için arsa almıyor tatil yeri kullanmak istiyor. Üretim falanda yok köylere daha fazla zarar veriliyor. Köylerin ortak kullanım yerleri para için peşkeş çekiliyor. Köylere gelip imkanlarını kullanıp pisliklerini bırakıp gidiyorlar. Lütfen dur deyin sonradan yine yıkacağız dersiniz.Son olarak yaptığınız bir IŞİD'e planlı ve işlevsel yapın birilerine para kazandırmak için rant için yapmayın. Çok zor ama....

Avatar
Mehmet ali alay 2020-12-27 00:50:01

sayın vekilim ev yapıyor vatandaş fakat çoğu arsalar ortak iştirakçi yani babaları olmuş kardeşlere kalmış evi yaptıktan sonra elektirik abonesi olamıyor kardeşlerden biri eksik imza verince bunda bir kolaylık çıkardın diğer bir konuda vatandaşa proce diye baskı yapılıyor lütfen biraz esnek olsun belediyeler

Avatar
Hüseyin 2020-12-27 01:44:01

Ben devletin maalesef vatandaşınin yanında olduğunu düşünmüyorum.Bizim evimiz 1991 yılında yandı.Her hangi bir hak alamadık. idare mahkemesi aracılığıyla dava açtık.idare mahkemesi davayı ret etti.Danistay mahkemesine itiraz ettim.Dava yerel mahkemeyi haklı buldu.
Ben vatandaş olarak soruyorum.Devlet ne zaman vatandaşın yanında olacak.Burasi mirasli yer olmasına rağmen bir yerim olur diye çok uğraştım hep engel ile karşılaştım.Sosyal devlet ilkesi sadece adamı olanlara geçerli.Kamulastirma da arazilerimizi cüzi miktara aldılar.Evimizde olmayınca köyümüzden bağımızı tamamen kopardılar.

Avatar
Vakvak 2020-12-27 11:39:14

Millete 31 Aralık son dediler borçlanarak şu zor hastalık zamanında ev yaptırdılar, madem süreyi uzatacaktınız hastalık çıktığında yapsaydınız ya, işte şimdi zor durumda bıraktınız milleti, zaten az kişi kalmıştır yapmayan oy kaygısıyla erteletiyorsunuz. Yazık,

Avatar
Vakvak 2020-12-27 11:50:54

Zaten yeterince süre verilmiş, bu zihniyetle tarım arazilerinin talan edilmesinde de payınız çok büyük yıkacağız dediğiniz yerleri de öteleyin seçim var ya uyanıklık yapıp dönümü 5bin etmeyen yerlerin parsellenerek 500 m2 30bin den sattılar ovasaray bunlardan sadece biri,....

Avatar
Mustafa Fırat 2020-12-27 11:53:13

Herkese selamlar ben Çorum seydim köyünde ikamet ediyorum maalesef evim yok köy lojmanında kirada oturuyorum nasıl yararlanabuirim

Avatar
Miras 2020-12-27 16:18:35

Dedemden kalan malları zor üstüme geciriyorum. Mezardaki tanımadıgım kişiler karşıma cıkıyor. Cocukları bizi tanımıyor niz cocukları. Bunları npter degilde tanu müdürü vatsaptan cözse olmazöı her niri. Hem yaşlı hemde başka şehirde bize kalan evide taöir nile yaptıramıyoruz. Tanıdıktan. Ev. Aldık. 40 ortak cıktı bunların kolaylaştırım. Oguzlar