Kredinin yenilenmemesi KOBİ’leri bitirir

Piyasalardaki son gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜRKONFED eski Başkanı ve...

24 Ocak 2014 Cuma 18:39
 Kredinin yenilenmemesi KOBİ’leri bitirir

Piyasalardaki son gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜRKONFED eski Başkanı ve Ece Group Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz’in görüşleri Sabah Gazetesi’nde yer aldı.

Bankaların kredileri yenilemekte nazlandığı yönünde duyumlar aldıklarını belirten Çenesiz, “Bu, krediyi geri çağırmak kadar tehlikeli bir uygulama” dedi.

KOBİ'lerin plan yaparken, kredinin yenilenmemesi ihtimalini göz ardı ettiklerini söyleyen Çenesiz, “Kredinin yenilenmemesi KOBİ'leri bitirir. Çünkü, küçük şirketlerin özkaynakları çok düşük. Kredinin yenilenmesinde sıkıntı olmayacağı düşüncesiyle üretim planı yapıyorlar. Bankalar, kriz dönemlerinde yenilemeyi iptal ettiğinde üretim gücü sıkıntıya girer, bu iş kepenk kapatmaya kadar gider.” diye konuştu.

Çenesiz, bankaların sıkıntılı dönemlerde şirketlere kapıyı kapatmaması gerektiğini vurguladı.








Son Güncelleme: 24.01.2014 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165