Kreş uygulaması hayata geçiyor

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, Sağlık Sen ve...

01 Ekim 2014 Çarşamba 11:00
 Kreş uygulaması hayata geçiyor


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, Sağlık Sen ve Sağlık Bakanlığı arasında Nisan ayında gerçekleştirilen KİK toplantısında alınan karar doğrultusunda ve Sağlık-Sen tarafından Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü kapsamında düzenlenen ‘Sağlık Çalışanları Türkiye Buluşması’nda 61. Hükümet’in Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sağlık çalışanlarına müjdelenen sağlık kurumlarında kreş uygulamasının hayat geçtiğini söyledi.


Konu hakkında açıklamalarda bulunan Lafcı, “Konu ile ilgili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ile genel merkez yöneticilerimizin yaptığı görüşmelerin neticesinin sonucu olarak Sağlık Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge ile sağlık kuruluşlarında çalışan personelin 0-6 yaş grubundaki çocuklarının kreş imkânlarının tespit edilmesi, 50 ve üzeri çocuğun bulunduğu kuruluşların bünyesinde kreş açılması, bu sayının altındaki yerler için de birden fazla sağlık kuruluşuna yönelik ortak kreş imkânı sağlanması istendi.


Sağlık kurumlarında kreş uygulamasının hayata geçirilmesini yılardır toplu sözleşme masasında, kurum idari kurul toplantılarında ve bakanlıkla yapılan görüşmelerde defalarca dile getirdik. Mayıs ayında gerçekleştirilen Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen Sağlık Çalışanları Türkiye Buluşması’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan sağlık kurumlarında kreş açılmasını talep ettik. Başbakan Erdoğan’ın o toplantıda sağlık çalışanlarına yıpranma payı, lisans tamamlama hakkı müjdeleri ile birlikte sağlık kurumlarında kreş açılması müjdesi vermişti, Sağlık Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelge ile bu sorunun da çözüme kavuştuğunu belirtti. Kreş uygulaması 24 saat esasına göre çalışan ve fedakârca görevlerini sürdüren sağlık çalışanları için önemli bir uygulamadır.


Sağlık kurumlarında kreş açılması, lisans tamamlama ve yıpranma payı verilmesi sürecinin takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarına yeni müjdeler vermek için çalışmalarımız devam edecektir.” 




Son Güncelleme: 01.10.2014 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.