Kudüs için sabah namazında buluşuyoruz

Çorum İHH yarın (Cuma) Ulu Cami’de Sabah Namazı’nda Kudüs için buluşma çağrısı yaptı.

23 Ocak 2020 Perşembe 17:44

Çorum İHH yarın (Cuma) Ulu Cami’de Sabah Namazı’nda Kudüs için buluşma çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, Sabah Namazı sonrası basın açıklaması ve dua ile Kudüs’e destek verilecek. Tüm Dünyada ve Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılacak olan destek açıklamasına tüm Müslümanlar davet edildi.

İHH’nın açıklamasında şu bilgilere yer verildi; “Geçen hafta Pazar günü Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri, Rahmet Mescidi konusunda insanları Cuma hutbesinde provoke ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Şeyh İkrime Sabri’ye bir hafta süre ile Mescid-i Aksâ’ya giriş yasağı getiren siyonist İsrail sürenin bir yıla çıkarılmasını istedi. Mescid-i Aksâ’da 50 yıldır hutbe veren ve Kudüs halkının gönlünde büyük yeri bulunan Şeyh İkrime Sabri aleyhine alınan bu karar üzerine Kudüs halkı ayaklanarak Rahmet Mescidi’nde toplanmaya başladı.

Son iki günde bu toplanma çağrısına uyan herkese karşı orantısız güç uygulayan siyonist İsrail, güçleri kadınlar başta olmak üzere birçok Filistinli’yi gözaltına altı.
Özellikle kadınlara uygulanan şiddetin dayanılmaz boyutlara gelmesi üzerine Kudüs halkı bu Cuma’yı Umut Cuma’sı olarak ilan etti. İsrail’in, Rahmet Kapısı yasağına karşı seslerini yükseltecek olan Kudüs halkı tüm dünya Müslümanlarının Kudüs’ten yükselecek sese karşılık vermelerini bekliyor.”

Öte yandan Kudüs için yapılacak eyleme Çorum’da faaliyet gösteren 16 ayrı sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

Son Güncelleme: 23.01.2020 19:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Küdüs'ün geleceği 2020-01-24 12:20:24

İsraillilere Küdüs'ü kendi elleri ile verenlerin umurunda değil,Sabah namazında kör karanlıkta ulu camiye gelecek halimiz yok.

Avatar
Ahmet 2020-01-24 02:01:16

Kudüs'ün bundan haberi var mı? Ya da son 3 ayda 2 kez bizi satan Filistin'in kaç kez daha bunu yapması gerekiyor? Ya da yıllardır yardım yağdırılan kudüste yaşayan sözde ümmet, İsrail uşağı yöneticilerine ne kadar karşı geliyor?

Avatar
Çorumlu 2020-01-24 09:55:40

Hepiniz toplansanız bir çakıl taşı atamazsınız israile.. Durum bu malesef iç siyasete malzeme

Avatar
Mustafa kaya 2020-01-24 10:43:11

BARIŞ PINAR ında bizi desteklemişlerdi bize desteklerimizi esirgemeleyimmmmm!!!!!