Külcü, süre verdi

Hitit 19 Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Yapı Kooperatifi ‘2016 Yılı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’ yapıldı.

04 Aralık 2016 Pazar 23:52
Külcü, süre verdi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Aşağı Sanayi'nin bahar aylarında kesin olarak taşınacağını belirterek, esnafa son kez süre verdi.

Hitit 19 Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Yapı Kooperatifi ‘2016 Yılı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’ yapıldı.

Gülüm Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun , Hitit 19 KSS Yapı Kooperatifi Başkanı Nurullah Müstet, Yönetim Kurulu Üyeleri Beytullah Kılıç, Halit Bektaş, Okan Hergün ve Sinan Özdilli ile Kooperatif üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığını Necdet Dalyan’ın üstlendiği toplantıda Zafer Eliaçıkkatip üye olarak yer alırken Ayhan Gümüşay ve Mustafa Bayrak ise Bakanlık Temsilcisi olarak görev aldılar.

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantının açış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı Nurullah Müstet, Çorum Sanayi Sitesi’nde yapımı devam eden yeni dükkanların en kısa sürede tamamlanarak esnafa teslim edileceğini söyledi.

2014 yılında yapımına başlanan 440 adet işyeri inşaasında gelinen nokta ile ilgili olarak Kooperatif üyelerine bilgiler veren Nurullah Müstet, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti. Müstet, şöyle konuştu:

‘ESNAFIMIZ YAKINDA İŞYERLERİNE KAVUŞACAK’


“Esnafımızın ve üyelerimizin katkılarıyla Çorum’a hep birlikte birer çivi çakma imkanı bularak ülkemize katkı sağlıyoruz. Özellikle ülkemizin geldiği şu noktada üretime yönelik yapılan her katkı geleceğimize yapılan bir yatırımdır. Allah’a şükürler olsun ki çıkmış olduğumuz bu yolda sona geliyoruz. Bugünkü genel kurulumuzda, dükkanlarımızın en kısa sürede tamamlanması için hızlı adımlar atılmasına vesile olacak kararlar almayı amaçlıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak, tüm imkanları kullanıp en kısa zamanda esnafımızı dükkanlarına kavuşturmayı Allah’ın izniyle başaracağız.

2014 yılından bu yana yapılan tüm işler ortada. Hesaplarımız şeffaf ve üyelerimizin incelemesine açık. Bu zamana kadar öngörülen giderleri en az maliyetle gerçekleştirmeye çalıştık. Ancak öngörmediğimiz, bize bağlı olmayan, kurumlar ve kanunlardan kaynaklanan, teknik personelin talepleri doğrultusunda yapılan bazı çalışmalar maliyetlerimizde artışa neden oldu. Emin olun ki, bu maliyetleri asgari seviyeye indirmek için tüm Yönetim Kurulu Üyelerimizle elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

‘ZORUNLU İMALATLAR MALİYETİ ARTIRDI’

Yapı denetim teknik personelince inşaatın devamı esnasında zorunlu olarak yapılması istenen istinat duvarları ve hafriyat artışı, kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu hatları ile altyapı işlerini faiz gelirlerinden yapmayı öngördüğümüz için keşif bedeline yansıtmamıştık. Ancak üyelerimizin aidatlarını zamanında ödememesi ve bazı üyelerimizin Kooperatiften ayrılmaları ve yerlerine yeni üye gelinceye kadar yaşanan gecikmeler faiz gelirinde kayba neden oldu. Bu yüzden toplanan paralar hak ediş olarak inşaa harcamalarına aktarıldı.

Öte yandan YEDAŞ, ÇorumGaz ve Türk Telekom gibi kurumlar altyapıda kullanılacak malzemelerin maliyetlerini Kooperatifimizden talep ederek aksi halde hizmet veremeyeceklerini beyan ediyorlar.

İhale öncesi Avon Proje ile Yapı Denetim Kontrolü’nde ruhsatlandırılan projemizde arazi şartlarından dolayı temel betonlarında ciddi oranda güçlendirmeler yapıldı. Ayrıca tüm bloklardaki dükkanların zemin betonunda kullanılan malzeme sınıfı C16’dan C-20’ye yükseltildi. Çatı makaslarının güçlendirilmesi ve dükkanların içine süpürgelik yapılması da maliyetleri artırdı.

Tüm bu öngörülmeyen giderlerin asgari seviyeye çekilmesinde katkıları olan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz ile esnafımız adına şükranlarımızı sunuyorum.”

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Kooperatif üyelerine hitap etmesiyle devam eden toplantıda üye aidatları konusu görüşüldü.

orum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Aşağı Sanayi’deki işyerlerinin 2017 yılı baharından itibaren Yaydiğin Köyü yolu üzerindeki yeni dükkanlara taşınacağını açıkladı.

Hitit 19 KSS Yapı Kooperatifi Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Muzaffer Külcü, “Çorum’u güzelleştirmek ve geliştirmek hepimizin görevi” diyerek bu hususta sanayi esnafına da önemli sorumluluklar düştüğüne işaret etti.

Belediye olarak yeni sanayi dükkanlarının yapımına ellerinden gelen desteği sağladıklarını anlatan Külcü, bu doğrultuda 10 milyon TL’yi bulan alacaklarından feragat ettiklerini söyledi.

Tamamlanmak üzere olan yeni işyerlerinin sanayi esnafına ve Çorum’a hayırlı-uğurlu olmasını dileyen Başkan Külcü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Siyasetçi olarak 15 yıllık süre zarfında Çorum’da pek çok meseleyi müşahade etme imkanı buldum. O nedenle sözlerimin pek çoğunu bu hususu dikkate alarak dile getiriyorum.

Yıllardır Aşağı Sanayi, Küçük Sanayi Sitesi ve Bakırcılar Sitesi’nin durumunu tartışıp durduk. 3 farklı noktada hizmet veren sanayi esnafımızı bir araya getirme fikrini konuştuk. KSS yapılınca, Aşağı Sanayi yukarıya taşınacak denmişti. Taşınmadı, taşınamadı. Buna gerekçe olarak bazı esnafımızın mağdur olacağı söylendi. Öte yandan Çevre Yolu’ndan kopuk bir yere, adeta kimse görmesin diyerek öyle bir noktaya sanayi yaptılar. Bu şehirde taş üstüne taş koyana müteşekkiriz ancak sanayi esnafımıza bu durumu sorduğumuzda haklı olarak tepkilerini dile getiriyorlardı.

Allah bu şehre Belediye Başkanı olmayı nasip etti. Yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan hesaba çekileceğimiz bilinciyle adımlar attık. Belediye Başkanlığı’na seçilmenin 3 ya da 5. günü ÇESOB Başkanımız Yalçın Kılıç’ı aradım. Bu vesileyle geçirdiği kazadan dolayı da kendisine geçmiş olsun diyorum. O dönemde mobilyacıların bazı problemleri vardı, onları konuştuk. 162 dükkanlık 1. Etap çalışmalarımız bu görüşmenin ardından başladı ve hayata geçti. Sıra geldi 2. Etaba gelmişti. Aşağı Sanayi’deki mevcut durumu inceledik. Toplamda 705 dükkan vardı ve 100’ü tamamen boş, bazıları da harap vaziyette olmak üzere 500-600 civarında işyeri bulunuyordu. Esnafımızın ihtiyaç duyacağı kadar dükkan yaptırmaya karar verdik. Allah’a şükür bu hususta da yaptığımız çalışmada sona geldik.

‘ÇORUM’U GÜZELLEŞTİRMEK ve GELİŞTİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİ’

O günlerde Belediye Konferans Salonumuzda Kooperatif üyesi 96 esnafımızla toplandığımızda bu şehrin hepimizin olduğunu vurguladık. Çorum’u güzelleştirmek ve geliştirmek benim ne kadar görevimse, esnafımızın ve diğer vatandaşlarımızın da görevi. Dünya hızla değişiyor, şehirler de bu değişimden etkileniyor. Bazı şehirler bu değişime ayak uydururken bazıları ise yetişemiyor. Geride kalan şehirler kaybediyor. Bu şehri kaybedenlerden yapmaya hiçbirimizin hakkı yok.

Aşağı Sanayi artık şehrin önünü tıkıyor. 2017 yılı baharından itibaren orayı taşıyacağız. Şehrin de esnafımızın da buna ihtiyacı var. Dükkanlarını yukarıya taşıyanlar, ‘Keşke 3-5 sene önce buraya gelseydik’ diyor. Çünkü yeni sanayimizin imkanları çok iyi. Şehrin ortak geleceği için harekete geçelim ve gelin bu işi elbirliğiyle yapalım. Aşağı Sanayi baharla birlikte tasfiye etmeye, tahliye etmeye, yeni yerine taşımaya başlayacağız.

2 Aralık 2014 tarihinde Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’ın katılımıyla temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz yeni işyerleri 2 yıl gibi bir sürede tamamlanmış olacak. Bu büyüklükte bir çalışmayı söz verip iki yılda tamamlayan başka biri varsa gösterin alınlarından öpeyim. Belediyemiz bu proje için her türlü imkanını seferber ederek esnafımızın ihtiyaç duyduğu dükkanların yapımına katkıda bulundu. Biz bu şehrin emanetçisiyiz.

‘BELEDİYE OLARAK ALACAKLARIMIZDAN FERAGAT EDİYORUZ’

Çorum Belediyesi’ne normalde ödenmesi gereken 9 milyon 675 bin TL’lik bir tutar söz konusuydu. Belediye olarak elimizden katkıyı vererek işi bu aşamaya getirdik. Alacaklarımızın tamamından feragat ediyoruz. Derdimiz, esnafımız üzerinden para kazanmak değil. Böyle bir tutumumuz olmadı, olmayacak. Bu konuyu önümüzdeki günlerde Belediye Meclisi Toplantısı’nda da gündeme getireceğiz. Söz konusu bedelin KSS’lerden alınmayacağı yönünde bir karar alarak üzerimize düşeni yapacağız. Esnafımızın da üzerine düşen bir pay var. ‘Keşke bu hesap düzgün yapılsaydı’ diyebilirsiniz. Ancak hiçbir işte bu hesabın net bir şekilde tutturulabilmesi mümkün değil.

İşin sonuna geldik. Dayanışma duygusuyla, birlik ve beraberlik içinde bugünlere ulaştık. Üzerimize düşen, bu işi tatlıya bağlayarak hihayete erdirmek. Rabbim, hayırlısıyla dükkanlarınızın anahtarlarını elinize almayı, yeni işyerlerinize taşınmayı ve hayırlı kazançlar elde etmeyi nasip etsin.”

Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Kaynak: www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 05.12.2016 00:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165