Kural ihlali yapan bu filmi izleyecek

Çorum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü havadan ve karadan denetim yapıyor.

08 Ekim 2018 Pazartesi 10:49
Kural ihlali yapan bu filmi izleyecek

Çorum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri havadan Drone ile karadan da uygulama noktalarında denetimlerini sürdürüyor.

Yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı’nın 100 günlük Eylem Planı kapsamında kazaların önlenmesi ve trafik güvenliği hususunda bir önceki yılın aynı dönemine göre denetimlerin yüzde 2 oranında artırılarak ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 2 oranında azaltılması hedeflerinin gerçekleşmesi, algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst seviyede tutulabilmesi amacıyla bir program hazırlandı.

Bu kapsamda İnsansız Hava Araçları (Drone) ile 05-26 Ekim 2018 tarihleri arasında ‘Sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama ve park etme’ gibi trafik ihlallerinin önlenmesine yönelik havadan denetimler yapılıyor.

'YAŞAM İÇİN KISA BİR MOLA'

Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın 100 günlük Eylem Planı çerçevesinde ‘Yaşam İçin Kısa Bir Mola’ sloganıyla Çorum-Ankara Yolu Uygulama Noktasında ‘Yaşam Tüneli’ kurularak sürücü ve yolculara “Emniyet kemeri kullanmanın gerekliliği, alkolün sürücüler üzerindeki olumsuz etkileri, seyir halinde cep telefonu kullanımının insan dikkati üzerindeki olumsuz etkileri, aşırı hız ve normal seyir hızının insan yaşamı üzerine değiştirilemez etkisi, yakın takipten ve hatalı şerit değiştirmeden kaynaklanan kazalar” konularında özel olarak hazırlanan kısa filmler izlettiriliyor.

Kural ihlali yaptığı tespit edilen araç sürücüler araçla birlikte özel olarak hazırlanan giriş ve çıkışı açılıp ile çevresi kapalı, portatif olarak oluşturulmuş bir tünelin içine alınıyor. Ses ve görüntü sistemleri vasıtasıyla kısa film gösterimi izlettiriliyor. Şahısların varsa soruları eğitici trafik personeli tarafından cevaplandırılıyor, ihlal ettiği trafik kuralının sonuçları hakkında bilgilendiriliyor. Yaptığı davranışın yanlış olduğuna ikna olduktan sonra her hangi bir ceza-i işlem uygulanmadan yoluna devam etmesi sağlanıyor.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin trafik denetimlerinin etkili bir şekilde süreceği açıklandı.

Son Güncelleme: 08.10.2018 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165