Kuran’a saygısızlığa kınama

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, eski bir ABD askerinin Askeri Çay Partisi'nin toplantısında kürsüde...

29 Ocak 2014 Çarşamba 18:06
 Kuran’a saygısızlığa kınama

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, eski bir ABD askerinin Askeri Çay Partisi'nin toplantısında kürsüde konuşurken elinde tuttuğu Kur’an-ı Kerim’i yere fırlatmasının bütün Müslümanlara karşı yapılmış bir hakaret olduğunu belirterek, “Bu hakaret bozulmuş Hristiyan düşüncesinin şiddete dönüşmüş şeklidir.” dedi.

Kur-an’ı Kerim'deki kardeşlik, İslam temalarındaki birlik olma ruhundan çekinenlerin, dağılmaya başlayan birlikteliklerine karşı İslam'ı bir tehdit olarak gördüklerini ifade eden Yıldız, yapılan terbiyesizliği Kur’an diliyle anlatmayı uygun ve yerinde bulduğunu söyledi.

Yıldız, “Kuran-ı Kerim Hz. Muhammed'e vahiy yoluyla Arapça indirilen, Allah'tan geldiği, ezberden veya yazılı olarak aynıyla intikal ettiği konusunda şüphe bulunmayan, Müslümanca yaşamak isteyenler için hayat kılavuzu olan ilahi bir kitaptır. Kuran-ı Kerim'de, “De ki: Ey Kitap ehli! Sadece Allah'a, bize indirilene ve daha önce indirilmiş olan (ilahi kitap)lara inanmadığınızdan  ve çoğunuzda  fasıklar olmasından ötürü  bizden hoşlanmıyorsunuz” ayetinde olduğu gibi, bir fasıkın ya da  fasıkların bu terbiyesizce, alçakça tutumları karşısında yine Kur-an’ı Kerim’de çok yerinde konu edinmiş ayetler bulunmakta. Bakın bu fasıklara 15 asır önce  ne söylenmiş; “De ki: Ey Kafirler, tapmam o taptığınıza! Siz de benim kulluk ettiğime tapanlardan değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim bana.”

Şiddetin, hakaretin, insanca tutumların dışında gelişen bütün devinimlerin imansızlıktan kaynaklandığını söyleyen Diyanet Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, “İslam inancımız hiçbir kitap ehline hakaret etmeye müsaade etmez, hatta putpereste dahi, zira o da belki döner senin dinine hakaret eder düşüncesi hakimdir. Bozulmuş Hristiyan zihniyetinin hiçbir zaman dostane tavır takınmayacağını Kur’an-ı Kerim’in şu ayetinde görüyoruz; Ey inananlar! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin, onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da ondandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez. Kur’an-ı Kerim’in yüce Yaradan’ın koruması altında olduğuna inanan her insan iyi bilir. Diyanet Sen olarak bu insanlık dışı hakareti kınıyor, dünya Müslümanlarını rencide eden bu  hadiseyi nefretle lanetliyoruz.”








Son Güncelleme: 29.01.2014 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MÜSLÜMAN 2014-01-30 08:32:35

diyanetsene teşekkür ediyorum.

banner165