'Kur’an’la Buluşma Gecesi Kurtuluş Vesilesi Olsun'

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil Kadir Gecesi münasebetiyle basın açıklaması yayınladı.

01 Temmuz 2016 Cuma 13:12
'Kur’an’la Buluşma Gecesi Kurtuluş Vesilesi Olsun'

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil Kadir Gecesi münasebetiyle basın açıklaması yayınladı.

Eşkil,  açıklamasında “İslâm’ın ilk kaynağı, müminlerin hayat ve hakikat kitabı yüce Kur’an’ın indirilmesi sebebiyle bin aydan hayırlı olan, müminlere kadir, kıymet, şeref ve azamet kazandıran, Kadir Gecesi tüm Müslümanlar için kutlu ve bereketli, tüm insanlık için kurtuluş vesilesi olsun.

Bugünün, herkes için Kur’an’la tanışmanın, buluşmanın, Kur’an’la düşünmenin, dönüm noktası olmasını ümit ve temenni ediyoruz. Kadir Gecesi ile birlikte, İnşallah yıkık gönülleri tamir edelim, benliklerimizi onaralım, dünya meşakkatinden bezmiş ruhlarımız inşirah bulsun. Ramazanın nefislere ilahî serinlik, maneviyatımıza sükûnet bahşeden bereketi, bu gece de taçlansın, bayramda ilahi aşkla tutuşarak gerçek coşkuya dönüşsün. Hayatımız namaz namaz, oruç oruç, ayet ayet yıkansın, yenilensin.

Kutlu kitabımızın ‘bin aydan hayırlı’ olduğunu beyan ettiği, Ramazanın ayının son on günü içinde aradığımız bu mübarek gecenin, affımıza, bağışlanmamıza vesile olmasını, imanımızı, dostluk ve kardeşliğimizi, zulme ve haksızlığa karşı dayanışmamızı artırmasını temenni ediyoruz. Allah tüm müminleri ve insanlığı bu günlerin ve gecelerin feyzinden nasipsiz bırakmasın. İç pencereleri ilahî aydınlanmaya kapalı olduğu için fecre kadar inen selametten nasiplenemeyenlerin saptırma, aldatma ve zulümlerine karşı uyanma basireti ve direnme kudreti nasip etsin.

Bu duyarlıkla, milli, manevi değerlere her zaman büyük önem ve öncelik veren Eğitim-Bir Sen ailesi olarak, bütün Müslümanların Kadir gecesini tebrik ediyor, ülkemiz ve bütün İslâm coğrafyasının sıkıntılı süreçlerden geçtiği şu günlerde felahımıza ve tüm dünya mazlumlarının kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ediyoruz.”dedi

Son Güncelleme: 01.07.2016 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165