Kurban’la dünya kardeşliği

Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şube Müdürü Erkal Aykaç, derneğin Türkiye ve dünyadaki Kurban Bayramı ile ilgili çalışmalarını değerlendirdi.

25 Eylül 2013 Çarşamba 11:12
 Kurban’la dünya kardeşliği

Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şube Müdürü Erkal Aykaç, derneğin Türkiye ve dünyadaki Kurban Bayramı ile ilgili çalışmalarını değerlendirdi.

Kimse Yok Mu Derneği’nin geçtiğimiz yıl Türkiye’de 81 ilde, dünyada 75 ülkede toplamda 86 bin 208 kurban hissesini 258 bin 624 aileye dağıtarak kardeşliği tüm dünyada yaşattığını belirten Aykaç, “Dünyanın dört bir yanına ulaşan ve ulaştığı her yerde kardeşliği pekiştiren Kurban bağışlarınız gönüllerde mutluluk, dillerde içten bir teşekkür oldu. Aynı heyecan ve aynı tutkuyla bu sene de tüm dünyaya ulaştırmayı hedefleyen Kimse Yok Mu, Türkiye'de 81 ilde dünyada 100'ü aşkın ülkede, toplam 300 bin ihtiyaç sahibi ailenin Kurban sevinci olmaya hazırlanıyor.” dedi.

“Türkiye'nin her yerinde, dünyanın dört bir yanında ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşliğini Yaşat’ sloganı ile hareket ediyoruz.” diyen Aykaç, şöyle konuştu; “Bu yıl yurt dışı kurban bedeli 300 lira, yurt içi kurban bedeli 700 lira olarak belirlenmiştir. Kimse Yok Mu Derneği olarak bizler büyük bir sorumluluk aldığımızın bilincinde olarak vekalet veren binlerce yardımsever adına kurbanlarının kesimlerini özenle gerçekleştiriyor ve etlerini hiç bekletmeden ihtiyaç sahiplerine adreslerine kadar ulaştırıyoruz.” diye konuştu.

Kurban kesim sürecini de değerlendiren Aykaç, “Kurban Bayramı öncesinde Türkiye’de ve yurt dışında kesim yapılacak ülkelerde kurbanlık vasfı taşıyan hayvanlar Kimse Yok Mu görevlileri tarafından özenle seçilir ve en uygun şartlarla satın alınır, yurt içinde ve yurt dışında kesimlerin yapılacağı merkezlerde kurban kesimlerinin sorunsuz ve İslami usüllere uygun olarak yapılabileceği, kesimler için gerekli teknik alt yapıya sahip ve Müslüman kasapların istihdam edildiği kesimhanelerle anlaşma yapılır. Kesimlerin dernek gözlemcilerinin denetiminde yapılması sağlanır. Kesim esnasında tüm dini kurallara titizlikle riayet edilirken kurbanlar noter yetkilisi, din görevlisi ve Kimse Yok Mu gözetiminde bağışçıların isimleri tek tek okunarak sırayla kesilir. Her bir büyük baş hayvan kesiminde ise 7 hisse sahibinin adı sırayla okunduktan sonra kesim gerçekleştirilir. Kurban etleri kesimden sonra (daha sağlıklı olması için) soğuk hava depolarında belli bir süre dinlendirilir. (Afrika ülkeleri başta olmak üzere bazı ülkelerde yeterli alt yapı bulunmadığından kurban etleri hayvanlar kesildikten hemen sonra kesim merkezine davet edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır.) Dinlendirilen etler yağ ve sinirlerinden ayrılarak 5 kg kemiksiz et halinde paketlenir. Paketlenen etler şoklanarak dondurulur ve kesim merkezinden dağıtımların yapılacağı merkezlere soğuk hava tertibatlı araçlarla gönderilir. Dağıtım merkezlerine getirilen şoklanmış paketlerdeki kurban etleri Kimse Yok Mu gönüllüleri tarafından hiç bekletilmeden önceden belirlenmiş ihtiyaç sahiplerinin adreslerine teslim edilir.” dedi.

Aykaç, bu vesileyle hayırseverlere ve gönüllü insanlara da seslenerek, iyiliğin bir ucundan tutmak, az veya  çok içinde olmak isteyenlerin Bankasya Çorum Şubesi’ndeki 3720757-1 nolu hesaba kurban bedellerini yatırabilecekleri gibi Mimarsinan Mahallesi Cemilbey Caddesi No: 86/A dernek merkezine de bizzat gelip kurban bedellerini verebileceklerini söyledi.





Son Güncelleme: 25.09.2013 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.