‘Kurs ücretleri cazip olmalı’

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Yusuf Bulanık, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim...

19 Ekim 2014 Pazar 14:20
 ‘Kurs ücretleri cazip olmalı’


Eğitim-Bir-Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Yusuf Bulanık, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci ve kursiyerlere isteğe bağlı olarak destekleme ve yetiştirme kurslarında ders verilmesinin daha cazip hale getirilmesi için kurs ücretlerinde düzenleme yapılmasını istedi.


Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi yayımlandığını belirten Bulanık, bakanlığın örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci ve kursiyerlere isteğe bağlı olarak destekleme ve yetiştirme kursları verileceğine ilişkin yazıyı illere gönderdiğini söyledi.


Dershanelerin kapanma süreciyle birlikte örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci ve kursiyerlere yönelik açılan isteğe bağlı destekleme ve yetiştirme kurslarına talep arttığını söyleyen Bulanık, “Bununla birlikte, kurslarda görev alacak öğretmenler, kurs ücretlerinin oldukça düşük olması nedeniyle bu kurslarda ders vermek istememekte ve buna bağlı olarak okullarda sıkıntılar yaşanmaktadır.” dedi.


Bulanık, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci ve kursiyerlere isteğe bağlı olarak destekleme ve yetiştirme kurslarında görev almayı teşvik etmek ve öğretmenler açısından bu kurslarda ders vermeyi daha cazip hale getirmek gerekmektedir. Ayrıca Örgün ve Yaygın Eğitim kurumlarını mesai saatleri dışında ve hafta sonları da eğitime hazır halde bulunduran yönetici, memur ve hizmetlilere ödenmesi planlanan ücret çok yetersizdir. Yapılacak çalışmaların yeterince verimli ve faydalı olması için bu faaliyetlerde görev alacak idareci, öğretmen, memur ve hizmetlilere emeklerinin karşılığının  memnun edici oranda verilmelidir.” dedi.




Son Güncelleme: 19.10.2014 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.