‘Kuruş değil, duruş sendikacılığı’

Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı olarak tekrar seçilen Tahir Eşkil, Eğitim Bir Sen olarak her...

02 Kasım 2014 Pazar 16:08
 ‘Kuruş değil, duruş sendikacılığı’


Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı olarak tekrar seçilen Tahir Eşkil, Eğitim Bir Sen olarak her zaman doğruların yanında, yanlışın ise karşısında durduklarını söyledi. "Sadece ücret ve kuruş sendikacılığı değil, bir duruş sendikacılığı yapıyoruz." diyen Tahir Eşkil, adalet, liyakat ve cesaret ilkeleri ile sendikacılık yaptıklarını ifade etti.


Turgut Özal İş Merkezi'nde düzenlenen genel kurulda, üyelerine hitabeden Tahir Eşkil, yaptıkları çalışmalar ve kazanımlarını aktardığı konuşmasında, taleplere de yer verdi.


Sendika siyaset ilişkisinin de sınırlarını çizen Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil, "Meşru hukuk dairesi içinde her türlü siyasi aktörle iktidar veya muhalefetle görüşür ve görüşüyoruz. Güçlü sivil toplum örgütleri: iktidar da olsa muhalefet de olsa doğru işin yanında yanlış işin karşısında durmalı ve durmak zorundadır. İyi güzel ve doğru kimden gelirse gelsin kime yönelik olursa olsun destek veririz ve vermeye de devam edeceğiz. Kötü, çirkin ve yanlış kimden gelirse gelsin; onunda karşısında duruyoruz durmaya da devam edeceğiz. Hiç kimse bizden yanlış işleri onaylamamızı beklemesin. Bu konuda kararlıyız ilkeli durmaya çalışıyoruz. İlkeli de duracağız." diye konuştu.


"Sendikacılık zor bir mücadele alanı. Eğer ilkeler, değerler ve hizmet sendikacılığı ekseninde sendikacılık yapacaksınız işinizi iki kat daha zorlaşacak demektir. Bizler sendikacılığı, bilgi, birikim, kariyer, adalet, liyakat, ehliyet, emek, ekmek, mücadele ve cesaret ilkeleri üzerine inşa ediyor ve bu eksende sendikacılık yapıyoruz." diyen Tahir Eşkil, üyelerine yönelik olarak, yüksek lisans eğitimi, görevde yükselme kursu, yayın ve kaynak desteği, yönetici atamaya yönelik hazırlayıcı kurslar, şube müdürlüğüne hazırlık  kursu, şube müdürlüğü yayın ve kaynak kitabı desteği, uzaktan eğitim yoluyla kurslar açtıklarını söyledi.


Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil, kazanım ve talepler başlığı altında sıraladığı sözlerini şöyle sürdürdü; "Kazanımlarımız; mesai (Cuma saati) saatleri sorunu, re'sen atamalar, 28 Şubat mağduru öğretmenlerin göreve iadesini sağladık. Kılık kıyafet serbestliğini sağladık. Öğrencilere başörtüsü yasağının kalkmasını sağladık. Yönetici atamada etkin rol oynadık. Etkin hukuk desteği sağladık


Taleplerimiz; çalışanların vergi dilimi matrahlarının yükseltilmesi, norm fazlası öğretmenlerin hizmet alanı dışında resen atamaya tabi tutulmaması, eğitim öğretim tazminatının bütün eğitim çalışanlarına kapsayacak şekilde düzenlenmesi, ikili eğitim öğretim yapan kurumların yönetici çalışanlarına mesai ödenmesi, yüksek lisans ve doktora yapan personele eğitim sürecinde kolaylık gösterilmesi, süt izni konusunda idarelerin gereken anlayışı göstermesi ve yardımcı olunması, okullarda talep doğrultusunda mescit (ibadethane) açılması için gerekli çalışmaların yapılması, idarelerden,  mevzuatı uygulamada sadece devleti düşünen değil personel lehine yorumlayan özgürlükçü ve adil bir yaklaşım bekliyoruz.


Kötü anılmak istemiyorsak yasakçı, baskıcı uygulamalara başvurmamalıyız. Bu sebepledir ki sizlerin doğrunun yanında yanlışın karşısında olacağınızı umut ediyorum."



Son Güncelleme: 02.11.2014 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.