‘Kutlama değil, özeleştiri yapalım’

Bağımsız Büro-sen İl Temsilcisi Musa Topbaş, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Çanakkale şehitleri ve...

18 Mart 2015 Çarşamba 14:52
 ‘Kutlama değil, özeleştiri yapalım’


Bağımsız Büro-sen İl Temsilcisi Musa Topbaş, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Çanakkale şehitleri ve tüm şehitleri rahmet ve şükranla andıklarını belirterek, bu yılın içi boş kutlama yılı değil, özeleştiri yılı olarak kutlanması gerektiğini söyledi. Gelecek yüzyılını düşünen milletlerin insan yetiştirmeye önem verdiğini vurgulayan Topbaş, “Yeni yüzyıla damgasını vuracak yeni nesil, dürüst ve inandığı gibi yaşayan lider öğreticilerle başarılı olabilecektir.” dedi.

“2. DÜNYA SAVAŞINA GİRENLER BİLE TOPARLANDI, BİZ HALA SEN BEN KAVGASINDAYIZ”

18 Mart 1915’te Çanakkale'de gizli ve açık pekçok düşmana karşı bağımsızlık mücadelesi kazanan Türkiye’nin toparlanma hamlesini tam anlamıyla başaramadığını belirten Topbaş şunları söyledi: “Osmanlı İmparatorluğu’ndan sonra yeni kurulan Türkiye’de bir asırdır siyasi çalkantılar ve kutuplaşma kavgalarının teknoloji, ekonomi ve sosyal gelişmelerden daha ön planda olduğunu görüyoruz. 2. Dünya savaşında Japonya’nın önce Hiroşima, üç gün sonra Nagazaki’ye olmak üzere iki büyük şehrine atom bombası atılmış ve yüzbinlerce Japon hayatını kaybetmiş. Yaklaşık 8 yıl Amerika’nın mandasına giren ve esaret yılları yaşayan Japonya, 15 yıl sonra yeniden eski günlerine dönmeyi başarmış ve milli birlik politikaları ile ekonomide dünya devi olmuş. Dedelerimiz esir olmamış, canları uğruna düşmanı yurttan atmış ve bizlere gelişmeye açık bağımsız bir Türkiye bırakmış. Fakat bizler hala bunun kıymetini bilememekteyiz.”


“ÖZGÜVENİ VE DEĞERLERİ UNUTTURULAN BİR MİLLET OLMAYACAĞIZ”

Türkiye’nin din, jeopolitik konum ve nüfus yapısı ile her zaman dış dünya tarafından bir tehdit olarak algılanması nedeniyle sürekli gizli ve açık saldırılara maruz kaldığını belirten Topbaş, “Bu millete yapılan en büyük kötülük Türk insanının özgüveninin baskı altına alınması, düşünmekten koparılması ve toplumda mezhep ayrılıkları çıkartılmasıdır” dedi. Bundan sonraki yüzyılı inşa edecek neslin özgüven sahibi, sosyal hayata katılan, inancını rahatça yaşayabilen ve bilimsel çalışmalarda bulunan bir nesil olması gerektiğini söyleyen Topbaş, buna engel olmaya çalışanların her zaman karşısında olmak gerektiğinin altını çizdi.


“GELECEĞE ÖRNEK OLMAK İSTEYENLER FEDAKAR VE TEMBELLİKTEN UZAK OLMALI”

Her Türk vatandaşının örnek davranışlarda bulunarak ülkesi için bir adım atma fedakarlığında bulunmasının dedelerine borcu olduğunu belirten Topbaş şunları söyledi: “Bugünkü şartlarla kurtuluş savaşı yıllarının şartlarını karşılaştırdığımızda, Cennet’te sefa süren kurtulmuşlar gibiyiz. Topluma hizmet adına yapacağımız her karşılıksız iyilik ve hareketimizin bizden sonraki nesillere örnek olacağının bilinci ile yaşamamız Türkiye’nin yarınlarına ışık olacaktır. Herşeyi öğretmenlerden beklemek okul harici hayatı yok saymaktır. Hepimiz geleceğimizin lider öğreticileriyiz. Özgüveni bastırılan gerçek vatanseverlerin geri planda kaldığı ülkeler her zaman sırtlanların hedefi olmaya devam edecektir. Geleceğimizin sahibi çocuklarımıza Çanakkale ruhunu sadece anlatmakla kalmayalım. Onları özgüveni yüksek, eğitimli ve bilinçli bireyler olarak yarınlara kazandıralım.”



Son Güncelleme: 18.03.2015 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165