‘Kutsal günlerin sevincini yaşıyoruz’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, birlik, beraberlik...

14 Ekim 2013 Pazartesi 14:51
 ‘Kutsal günlerin sevincini yaşıyoruz’


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı’na millet olarak kavuşmanın sevincini yaşadıklarını bildirdi.

Gelenek ve görenekleri canlı tutmamız ve gelecek kuşaklara aktarmak durumunda olduğumuzu belirten Saatci, şöyle dedi; ”Gelenek ve göreneklerimizin gelecek kuşaklara  aktarılmasına vesile olan bu kutsal günlerin sevincini, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu hayatımızın her alanına taşıyabilme çabası içeri
sinde olmalıyız. Kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak, miras aldığımız milli ve manevi duygularımızı, her daim canlı tutarak gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğumuzun olduğunu unutmamalıyız.

Toplumun tüm katmanlarında sevgi, kardeşlik, saygı ve dostluk bağlarının güçlendiği bayramlarımızı en iyi biçimde değerlendirmeliyiz. Dargınlık ve kırgınlıkları terk etmeli, bayram günlerinin manevi havasıyla birlikte, kimsesiz, yoksulları gözetmeli, huzurevlerindeki büyüklerimizi unutmamalıyız.El ele, gönül gönüle yürüdüğümüz bu yolda bizleri millet olarak diğer milletlerden ayrı kılan özelliğimiz, sevinçte ve üzüntüde hep birlikte olmamızdır. Ülkemizde, atılan demokratikleşme adımları ve kişisel hak ve hürriyetlerin genişletilmesi, lider ülke Türkiye idealine  dair ümitlerimizi daha çok yeşertiyor. Hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı demokratikleşme paketi ile yıllardır çözülemeyen ve adeta kangrene dönen birçok sorun aşılmış oldu. İnancından dolayı başını örten kamu çalışanı kadınların yıllardır ötekileştirilmesi, çalışma hakkının elinden alınması mağduriyeti atılan bu adımla sona erdi. Demokratikleşme paketiyle antidemokratik, kişisel hak ve hürriyetleri hiçe sayan birçok dayatma ve ayrıştırma son bulmuş oldu. Memur-Sen olarak demokrasimizin daha çok yeşermesi, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, Türkiye'nin önündeki antidemokratik uygulamaların sona ermesi için bugüne kadar sergilediğimiz özgürlükçü duruşumuzu bundan sonra da devam ettireceğiz.

Memur-Sen olarak dünyanın birçok yerinde yaşanan acıların ve göz yaşlarının farkındayız. Açlık ve yoksullukla boğuşan Afrika ülkelerindeki, Suriye’de Esad yönetimi altında zulüm gören, kanı dökülen, Mısır’da Sisi darbecisinin tankları altında ezilen, Çin baskısı altında varlık mücadelesi veren Doğu Türkistanlı, Arakan’da inançlarından dolayı diri diri yakılan, İsrail işgali altındaki varlık mücadelesi veren Filistinli kardeşlerimiz ve dünyanın birçok ülkesindeki mazlum ve mağdur insanın kendilerine uzanacak yardım ellerini beklediğini biliyoruz. Memur-Sen’in, Arakan, Bangladeş ve Kazakistan başta olmak üzere dünyanın dört bir  yanında yürüttüğü yardım ve kurban bağış kampanyalarına katılan, destek veren, bayramı ailesi ve sevdiklerinden ayrı geçirme pahasına hayır kurumlarının çalışmalarına destek olmak için dünyanın birçok ülkesine giden Memur-Sen mensuplarını, Türkiye'nin yardımseverliğini dil, din, ırk farkı gözetmeksizin dünyanın en ücra köşelerine kadar yardım ulaştıran hayır kuruluşlarının temsilcilerinin ve kadirşinas milletimizin bu davranışları da her türlü takdirin üzerindedir.”




Son Güncelleme: 14.10.2013 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.