“Laçin’de fırsat var projesi”

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi operasyonu kapsamında Avrupa Birliği’nin desteğiyle finanse edilen “Laçin’ de Fırsat Var” adlı proje için açılış ve tanıtım toplantısı düzenlendi.

29 Kasım 2016 Salı 21:22
“Laçin’de fırsat var projesi”


Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi operasyonu kapsamında Avrupa Birliği’nin desteğiyle finanse edilen “Laçin’ de Fırsat Var” adlı proje için açılış ve tanıtım programı düzenlendi.


Programda proje hakkında bilgiler veren Laçin Halk Eğitim Müdür Bekir Özdemir, yayımlanan bu programın genel hedefinin; özellikle dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunu ve istihdam edilebilirliğini arttırmak, iş gücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engelleri kaldırmak olduğunu ifade etti. Laçin Halk Eğitim Müdür Bekir Özdemir, proje hakkında şu bilgileri verdi:


“Bu programın özel amaçları ise; ilçemizde, çanta imalatı, hediyelik mum üretimi, seracılık ve salma (Doğal) tavuk yetiştiriciliği konusunda mesleki eğitim yoluyla 60 dezavantajlı durumdaki kişinin iş gücü piyasasına erişimlerini sağlamak, en az yüzde 15’inin istihdamlarını gerçekleştirmektir. Programın hedef kitlesi ise; AR-SU Özürlü Bakım Hiz. ve Özel Eğitim Gıda İnş. San. Tic. Ltd. Şti. (Çorum Laçin Bakım Merkezi ) ile Özel Bakım Merkezi, İlçedeki yoksullar ve yoksulluk riski altında bulunan kesim, Şiddet mağduru kadınlar ve özellikle çocuğunu yalnız büyütmek zorunda kalan ebevenyler bulunmaktadır.


Projenin yazıldığı 2013-2014 eğitim öğretim yılında, dezavantajlı kursiyerlerimizin sayısının yüksek olması ve çoğunluğunun da yoksul ve işsiz olması bizi bu projeyi yazmaya sevk etmiştir. İlçemizdeki sorunlar incelenmiş ve şu üç ana başlık altında toplamak mümkün olmuştur; Kamuya ve özel sektöre ait istihdam sağlayıcı herhangi bir fabrika ve atölyenin bulunmaması, Kaymakamlık, resmi kurumlar, Belediye Başkanlığı dışında, kurumların bulunmaması, Fakülte ve yüksekokulun bulunmaması, Kamu ve özel sektöre ait banka bulunmamasıdır. Projenin tasarımında projenin sürdürülebilirliği ortamının kalitesi ile devam ettirebilmek için Çamlıca METEM ile görüşmeler yapılmış, proje hedeflerinin bu kurumlar tarafından da benimsenmesi ve faaliyetlere dâhil olma düşüncesi ile projemize ortak olarak katılımı sağlanmıştır. İştirakçi olarak da Laçin Kaymakamlığı, Özel Bakım Merkezi, İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğüdür.

Türkiye genelinde 2.000 proje başvuru yapmış, “Laçin’de fırsat var” Projesi Kabul edilen 145 proje içerisine girerek 20 Ekim 2016 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. 12 ay sürecek olan ve toplam bütçesi 189.884,34 Euro olan projemiz kapsamında yürüteceğimiz faaliyetleri şu şekilde sıralayabiliriz; Çanta imalatı atölyesi kurulup,15 bayana eğitim verilecektir. Hediyelik mum üretimi atölyesi kurulup,10 engelliye eğitim verilecektir. Toplam 1 da alana kurulu sera yapılıp.20 yoksula eğitim verilecektir. Salma (Doğal) tavuk yetiştiriciliği eğitim merkezi kurulup, 15 yoksula Eğitim verilecek. Her biri 50 adet tavuk kapasiteli 10 metrekarelik, 5 adet kümes yapılacaktır. 60 dezavantajlıya, 1 hafta süreli “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ”verilecektir.

KOSGEB desteklerinden yararlanılarak kendiişlerini kurabilmeleri için hedef gruba yönelik 24 saatlik “Girişimcilik Kursu” açılacaktır. Çanta imalatı ve hediyelik mum üretimi eğitimlerine katılan kişiler ile birlikte, 3 gün süreli “İstanbul Hediyelik Eşya, Reklam ve Promosyon Ürünler Fuarına” gidilecektir. Seracılık ve salma (Doğal) tavuk yetiştiriciliği eğitimlerine katılan kişiler ile birlikte, 3 gün süreli “Antalya Tarım Fuarına” gidilecektir.

Engellilikle ilgili ayrımcılıkların mücadele ve önyargıların kaldırılması için, engellilerle birlikte farklı sektörlerde faaliyet gösteren 5 ayrı işletmeye 1er, 2 şer hafta süreli çalışma ziyaretleri düzenlenecektir. Proje hazırlığı ve uygulama süresince yaşayan gelişmeleri raporlayan “Proje Sonuç Kitabı ” hazırlanacaktır. Proje ekibimiz; Tam zamanlı bir proje koordinatörü, bir proje koordinatör yardımcısı bir proje sekreteri, yarı zamanlı Muhasebeciyle birlikte toplam 4 personelden oluşmaktadır.”

 

Son Güncelleme: 30.11.2016 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165