Mağdur işçilere İHH el uzattı

Aşırı yağıştan etkilenen mevsimlik işçilere İHH el uzattı.

30 Haziran 2016 Perşembe 19:34
Mağdur işçilere İHH el uzattı


Aşırı yağıştan etkilenen mevsimlik işçilere İHH el uzattı.


Çorum’un Alaca ilçesinde etkili olan aşırı yağışlar, özellikle, tarlalarda mevsimlik işçi olarak çalışan mevsimlik işçileri olumsuz etkiledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen mevsimlik işçilerin bulunduğu çadırlar, yağış nedeniyle zarar görerek, kullanılamaz hale geldi.


Selden zarar görerek spor salonuna yerleştirilen dört ailenin yardımına Çorum İhh Arama Kurtarma ekipleri  yardım etti. Kullandıkları eşya ve gıdaları selle yok olan ailelere; 10 adet yatak, 25 adet battaniye, 10 adet gıda paketi mağdur ailelere ulaştırdı.


Alaca kaymakamlığı, Alaca belediyesi, Çorum Afad ve Çorum İhh Arama Kurtarma, mağdur olan işçilerin yardımına koşmuş, belediye ve kaymakamlığın çabalarıyla işçiler geçici olarak spor salonuna yerleştirilmiştir. 12 ailenin etkilendiği sel felaketinde, 4 aile spor salonuna, diğer 8 aile ise, Alacahöyük’te, kendilerine geçici olarak tahsis edilen bir kamu binasına yerleştirildi.


Edinilen bilgiye göre, belediye ve kaymakamlıkça, geçici barınma yerleri temin edilen mevsimlik işçilerin çadırları yenilenerek, tekrar çadırlarına yerleştirileceği öğrenildi

 

Son Güncelleme: 01.07.2016 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.