Marifet iltifata tabidir

Emekli Eğitimci Rüştü Çağdaş, Hitit Üniversitesi’nni eski Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın isminin yaşatılması çağrısında bulundu.

08 Haziran 2019 Cumartesi 13:20
Marifet iltifata tabidir

Emekli Eğitimci Rüştü Çağdaş, Hitit Üniversitesi’nni eski Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın isminin yaşatılması çağrısında bulundu.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Belediye Meclis Üyelerine çağrıda bulunan Çağdaş “Marifet iltifata tabidir. Reha Metin Hoca’nın ismi bir yere verilmeli.” Dedi.

İşte Çağdaş’ın o çağrısı;

İki dönem Hitit Üniversitesi’nde görev yapan Rektör Prof. Dr Reha Metin Alkan, kubbede hoş sada bırakarak Çorum'dan ayrıldı. Öğrenci ve akademisyen sayısı, yeni açılan fakülte ve yüksek okullar, üniversitemizin dünyada 2.500 üniversite arasında olması yanında, bence Çorum’da ya da Çorum dışında yaşayan insanımıza tarih, sanayi, kültür şehri olan ilimizde üniversitenin varlığını hissettirdi. Mütevazı kişiliği, STK’larla olan ilişkileri, mesai mefhumuna yer vermeyen bir anlayışla çalışması (ziyaretçilerine gece saat 22.00’de randevu verdiğini yaşayan biri olarak söylüyorum) bütün bunların yanında, yaklaşık 20 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitemizde huzurlu bir ortamı tüm tniversite çalışanları ile birlikte sağlaması ayrıca büyük bir önem arz etmektedir. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde akademisyeninden tüm çalışanlarına katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Şimdi seçilmiş Sayın Belediye Başkanımıza ve Sayın Belediye Meclis Üyelerine çağrımız o dur ki; insanımız için vefanın sadece İstanbul'da bir semt olmadığını hissettirmek adına Prof. Reha Metin Alkan Hoca’nın isminin bir yere verilmesinin (cadde, park, konferans salonu,) uygun olacağını belirtmek isterim. Ümit ederim Belediye Meclisimiz Bu fikrimize oy birliği ile sahip çıkar. Zira Reha Metin Hoca’nın bunu fazlası ile hakkettiğine inanıyorum. Sonuç olarak kendi insanımıza sahip çıkalım, ona sevdiğimizi, takdir ettiğimizi, hissettirelim. Ne derler; Marifet İltifata tabidir. Reha Metin Hoca’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, başarı, sağlık, mutluluklar dilerim.

Göreve yeni başlayan Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk Hocamıza da başarılar dilerim.

Son Güncelleme: 10.06.2019 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan Bağlar 2019-06-08 19:10:41

Çok ilkel bir teklif. Rüştü Çağdaş ile aynı mesleği yapmış olmaktan utanıyorum.

Avatar
Basit bir teklif 2019-06-09 13:30:25

Hocam, İskilip ilçesinde zaten bir Metin Alkan ismi verilmiş eğitim merkezi var.Yanına 'Reha' eklenirse talebiniz karşılanmış olur.

Avatar
osman daday 2019-06-08 13:40:35

vakfı bir yurduna adını vrsin

Avatar
Bababozkurt 2019-06-09 13:45:10

Kendi bulunduğum taraf açısından yazayım.Kaç ülkücü ve MHP'linin işini görmüş?AKP den izinsiz bir atama yapabilmiş mi?

Avatar
Dahi 2019-06-09 09:48:04

Rüştü çağdaş dediğiniz adam eğitime hizmeti nedir.Bize sorun hele.

Avatar
Hüsamettin 2019-06-09 00:21:37

Çorumun yeni modası galiba rektör üzerinden gündeme gelmek.Ne bulunmaz adammış bu reha alkan çorumun kaderi galiba hiç bir şey yapmadan kahraman çıkarmak.Benim teklifimde
gittiği için üç gün yas ilan edelim.

Avatar
Karadenizli 2019-06-09 17:25:52

Kenan ve dahi dahi denen adam Rüştü çağdaşla bizde çok çalıştık bir öğretmenin yöneticinin yapması gerektiğini elinden geldikçe yapmaya çalışan biri idi. Ayrıca siz kimsinizki size sorsun millet.kenan deden kişi gerçekten ilkel bir yorum yazmışsınız utanmalısınız ama kaldıysa utanma duygunuz.

Misafir Avatar
Haydar Kurul 2019-06-11 13:05:11 @Karadenizli

Bu da ayrı bir vaka : "Siz kimsinizki size sorsunlar". Hani halk denen vatandaş denen fildişi kulelerinizde yaşamayanlar var ya biz onlarız. Tabiki bize sormanızı beklemiyoruz !!!!

Beğenmedim! (2)
Avatar
Aman Diyim 2019-06-08 21:13:56

Hocam; adı siyasete, belediyeye aday olarak geçti, başına getirmedikleri kalmadı. Bir de bunları söyleyip ortalığı karıştırmayın ne olur.