Mavi Marmara davasına destek

Mavi Marmara Gemisi’ne yönelik saldırı nedeniyle İsrailli askeri yetkililer ve sorumlulara karşı yürütülen Mavi Marmara davasının...

08 Ekim 2013 Salı 13:58
 Mavi Marmara davasına destek


Mavi Marmara Gemisi’ne yönelik saldırı nedeniyle İsrailli askeri yetkililer ve sorumlulara karşı yürütülen Mavi Marmara davasının 4. Duruşması 10 Ekim Perşembe günü yapılacak.

Çorum İHH,  Mavi Marmara davasına destek vermek için 10 Ekim 12.30 da Merkez PTT Şubesi önünde basın açıklaması yaparak, konunun önemini vatandaşla paylaşacak.

İsrail’in 31 Mayıs 201 tarihinde Gazze Özgürlük Filosu’na yaptığı saldırı sonucunda 9 insani yardım görevlisi hayatını kaybetmiş, çok sayıda yolcu da yaralanmıştı. Saldırı sırasında ve sonrasında İsrail askerleri birçok filo katılımcısına işkence ve kötü muamelede bulunmuş, özel ve şahsi eşyalarına da el koymuştu.

İHH Temsilcisi Selim Özkabakçı, yaptığı açıklamada, “Mavi Marmara saldırısının ardından, şehit yakınları ve diğer  filo katılımcıları olarak bizler İsrail’e karşı büyük bir hukuk mücadelesine başladık. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada aralarında İsrail Genelkurmay Dönem Başkanı Korgeneral Gavriel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Eliezer Marom, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Tuğgeneral Avishai Levi ve İsrail İstihbarat Başkanı Tümgeneral Amos Yadlin’in de bulunduğu sorumlular yargılanıyor.

Filistin, Kudüs, Gazze ablukası ve yıllardır zulüm gören Filistinli kardeşlerimiz açısından çok önemli ve örnek olacak bir dava olması hasebiyle duyarlı Çorumlu kardeşlerimizi basın açıklamamıza davet ediyoruz.” dedi.




Son Güncelleme: 08.10.2013 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.