Mavi Marmara yola çıkıyor

Gazze’de yaşanan insanlık dışı ambargoyu delmek için yola çıkan ve uluslararası sularda baskına...

05 Mart 2015 Perşembe 11:40
 Mavi Marmara yola çıkıyor


Gazze’de yaşanan insanlık dışı ambargoyu delmek için yola çıkan ve uluslararası sularda baskına uğrayan Mavi Marmara Gemisi tüm dünyada insanlık vicdanının sembollerinden birisi haline geldi. Mavi Marmara Gemisi üstlendiği bu misyon gereği şimdi yeni limanlara yelken açmaya hazırlanıyor.


Mavi Marmara Gemisi ilk olarak hem yüklendiği misyonu anlatmak için hem  de mazlum coğrafyalarda yaşanan sıkıntılar hakkında duyarlılık geliştirmek için Samsun Canik Belediyesi ve İHH’nın ortak çalışması ile Samsun'a ve sonrasında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anmaları için Çanakkale'ye hareket edecek.


Bugün İstanbul’dan hareket edecek olan Mavi Marmara Gemisi, 7 Mart Cumartesi günü Samsun’a ulaşacak. Mavi Marmara içerisinde oluşturulan ve mazlum coğrafyalardaki sıkıntıları anlatan sergi 10 gün boyunca Samsunlular’ın ziyaretine açık olacak.


Zaferin 100. yılında Çanakkale yolunda


10 gün boyunca Samsun halkının ziyaretine açık olacak gemi 17 Mart tarihinde Samsunport’dan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında bir milletin var olma mücadelesi olan Çanakkale Savaşı'nın ruhunun daha iyi anlaşılması için yolcularıyla birlikte Çanakkale’ye hareket edecek.


Samsun'dan Çanakkale’ye hareket edecek gemiye üniversite ve orta öğretim öğrencileri, akademisyenler, STK temsilcileri ile farklı coğrafyalardan Samsun’a gelen yabancı üniversite öğrencileri binecek.


Yolculuk sırasında gemi içerisinde fotoğraf sergisi, belgesel film gösterimleri ve panel ile konferanslar gerçekleştirilecek. Samsun Canik Belediyesi’nin üstlendiği bu proje ile özellikle gençlere Mavi Marmara ve mazlum coğrafyalarda yaşananlar anlatılacak.



Son Güncelleme: 05.03.2015 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165