‘MEB’in adalet sınavı’

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Milli Eğitim Müdürlüklerinde müdür yardımcılığı için...

16 Ekim 2014 Perşembe 18:00
 ‘MEB’in adalet sınavı’


Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Milli Eğitim Müdürlüklerinde müdür yardımcılığı için yapılacak mülakatı adalet sınavı olarak değerlendirdi.


Aydın, yaptığı açıklamada, okullarda müdürlerin değişmesiyle birlikte karmaşa yaşandığını savunarak, önümüzdeki günlerde yapılacak müdür yardımcılığı mülakat sınavına dikkat çekti. Aydın, şöyle dedi; “Geçtiğimiz günlerde hep birlikte kaosa neden uygulamalarla okul müdürlerimiz görevlerinden alınmıştı. Bundan dolayıdır ki  okullarımızda büyük bir boşluğun olduğunu hep birlikte görüyoruz. Bu boşluk şu ana kadar eğitim öğretimde eksikliklere, problemlere ve karmaşaya sebebiyet vermiştir. Öğrencisi, velisi hatta eğitim çalışanları muhatap bulmakta dahi zorlanmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü ise çözümlerde maalesef yetersiz kalmıştır. Okul Yöneticileri değerlendirme sürecinde kendi yandaşı olmayan okul müdürlerimize yapılan haksız, hukuksuz işlemlerle bu zamana dek görevini başarıyla yerine getirmiş okul müdürlerimize kasıtlı olarak 75 altında puan verilerek görevlerine son verilmesi eğitim-öğretimde de problemleri ve kargaşayı getirmiştir. Okul müdürlerimizi sadece eğitim-öğretimi ve ülke menfaatlerini düşündükleri için, yandaş ve birilerine kapıkulu olmadıkları için 75 altında puanlandırarak elediklerini bugün kamuoyu çok iyi bilmektedir. Elbette ve inanıyoruz ki bu haksız işlem yargıdan dönecektir.


Malumunuz olduğu üzere , yeniden veya ilk defa okul müdürlüklerine görevlendirme işlemleri neticesinde, ilimizde de 16-23 Ekim tarihleri arasında sözlü sınav yapılacaktır. Önceliklerle bu sürecin eğitim camiasına ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, sınava girecek olan eğitim çalışanlarına da şahsım ve yönetim kurulum adına başarılar diliyorum.


Bu süreç İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin adalet sınavıdır. Türk Eğitim-Sen olarak her zaman ve şartta bu sürecin başından beri takipçisi olduk.Kısa bir süre önce gerçekleştirilen taraflı tarafsız her kesimin tepkisini çeken uygulamalara şahit olduk.Bir takım İlçe Milli Eğitim Müdürleri , göreve yeni başlayan şube müdürleri , birilerinin vermiş olduğu listeler ekseninde tetikçiliğe soyunmuşlardı. Vermiş oldukları mesnetsiz ve gerekçesiz puanlamalarla çok arkadaşımızın hakkını yemiş, büyük haksızlıklara neden olmuşlardı.Bütün bunların devamında şu anda İl Milli Eğitim Müdürlükleri bu sınavı verecektir.


Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde , İl Milli Eğitim Müdürlüne sınav komisyonlarında kimler görev alacak diye yazı yazdık ama maalesef , cevap veremeyeceklerini bildirdiler. Tabi bu durum bizi endişelendirmedi değil.Acaba Milli Eğitim Müdürlüğü neden çekiniyor? Yoksa tetikçi şube müdürleri yine iş başında mı? Tabi tüm bunları hep birlikte göreceğiz. Şu anda alanlarda ben müdürüm diye gezenleri, kimlerin yüksek puanlar verilerek kayırılacağı noktasında , bizler bir takım tespitlerde bulunduk.Bakalım bizim hazırladığımız liste ile ne derece örtüşecek sonuçlar.


Komisyon üyelerine en çetin hesabın kul hakkı ve hukuku olduğunu buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum.İşlerinin gerçekten zor olduğunu , bu noktada kesinlikle adaletten ve hakkaniyetten ayrılmamaları gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum.Daha önce yapılan hatalara düşmemelerini aksi takdirde telafisi mümkün olmayan kırgınlıkların yaşanacağı kaçınılmaz olacaktır. Ahlaksızlığı ahlak edinmiş kesimlerce birilerine koltuk dağıtıldığını çok iyi biliyoruz.İnşallah bu süreçte bunlar yaşanmaz. Her türlü kirli tezgahtan nemalanma gayesi güdenlere inat,  Türk Eğitim-Sen’in duruşu diğer konularda olduğu gibi bu süreçte de Hak,Hukuk ve Adaletin ön planda olduğu ,Allah korkusunun ve kul hakkının gözetildiği , kariyer ve liyakatin gözetildiği bir puanlama yapılmasından yana taraf olacaktır.Aksi yönde hareket edilmesi durumunda bir önceki mesnetsiz puanlamalardaki eylemleri gölgede bırakacak ve sonuçları telafisi mümkün olmayan durumlar ortaya çıkarabilecek,istenilmeyen olaylara sebebiyet verebilecektir.Bu süreç hataların düzeltilmesine katkı sağlama,  ve yıkılan adalet anlayışını onarma noktasında derin anlam ifade etmekle birlikte,bozulan eğitim barışı ve iade-i itibar noktasında şüphesiz önem arz etmektedir. Bu süreçte yöneticilerimize düşen görev ve sorumluluk eğitime katkı sağlama noktasında belki de bir fırsattır.Türk Eğitim-Sen olarak bu fırsatın değerlendirilme noktasında tanıyacağımız tek durum; Hak, Hukuk ve Adalet anlayışıyla yapılacak olan puanlama olacaktır. Birilerinin o makamları işgal edenlerin iradelerini ipotek altına almış olmaları veya onları kullanmaları, kendilerini bu vebalden kurtarmaz. Şunu da belirtelim ki; adaletsizliğin ve hukuksuzluğun olmadığı bir yerde kimse bizden de merhamet beklemesin.


Bir konuya daha değinmeden geçemeyeceğim, Ek-2 puanlamalarının doğru yapılmadığını, ihmallerin olduğunu da özellikle belirtmek istiyorum. Elimize ulaşan belgelerde ciddi hesap yanlışlıkların olduğu çok net ortada, konuyla ilgili şikayet dilekçemizi de Valilik makamına bugün itibariyle teslim etmiş bulunmaktayız. Her ne kadar kişilerin itiraz hakları olsa da puanlamayı yapanların , başvuruda bulunanların ibraz ettiği evraklara  rağmen bu hataları yapmaları kabul edilebilir değildir.”









Son Güncelleme: 16.10.2014 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165