Meclis çare arıyor

İl Genel Meclisi, köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin yaşadığı sorunlara çözüm arıyor.

07 Ekim 2013 Pazartesi 18:34
 Meclis çare arıyor


İl Genel Meclisi, köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin yaşadığı sorunlara çözüm arıyor. Proje gerektirmeyen küçük yatırım ve bazı köylerin özel ihtiyaçlarına cevap vermenin önünü açacak karar için Plan ve Bütçe Komisyonu, yeni usuller belirleyecek.

Merkezde Vali, ilçelerde ise Kaymakamlar’ın başkanlığında oluşan Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin yaşadığı bütçe ve uygulama problemlerinin çözümü için gündeme alınan madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Yapılacak yardımların bütçe miktarı ya da oran şeklinde belirlenip belirlenemeyeceğini araştıracak olan komisyon kararından sonra, yaşanan sıkıntıların aşılması ve her birliğin yerinden kararlar verebilmesinin önü açılacak.

Söz konusu gündem maddesinin komisyona havalesini öneren İl Genel Meclis başkanı Mustafa Eker, oy birliği ile kabul edilen talebi, komisyona havale etti.


Kilit taşlarında imalat hatası

Sungurlu MHP İl Genel Meclis Üyesi Celal Güngör, köylerde yapımı sürdürülen kilit taş döşeme çalışmalarındaki imalat hatalarına dikkat çekti.

Pek çok köyde yapılan alt yapı çalışmalarında eksik ve hataların bulunduğunu belirterek, konuyla ilgili verdiği dilekçesine aldığı cevabı paylaşan Güngör, tespitlerinde haklı olduğunun Genel Sekreter imzalı rapordan da anlaşıldığını dile getirdi.

İl Genel Sekreteri Ömer Arslan’a duyarlı davranışından ve meseleyi takibinden dolayı teşekkür ettiğini kaydeden Güngör, cevap olarak aldığı raporu meclis üyeleri ile paylaştı.

Geçici kabulü yapılan işlerin bir yıllık aradan sonra kesin kabulünün yapıldığı açıklanan raporda, görülen eksik ve aksaklıkların müteahhit firmanın teminatından kesilerek tazmin edildiği ve eksikliklerin giderildiği vurgulandı.

İl Genel Meclis üyelerini uyaran Güngör, köylerde yapımı tamamlanan altyapı yatırımlarının titizlikle takip edilerek, aksaklıkların göz ardı edilmemesi gerektiğini hatırlattı.

40 merdivenli mağara araştırılacak

İl Genel Meclisi, Mecitözü’nün Hisarkavak Köyü’nde bulunan 40 merdivenli mağarayı araştıracak.

Mecitözü AK Parti Üyesi Selahattin Kocabaş, verdiği sözlü önerge ile mağaranın durumunun araştırılmasını istedi. 40 merdivenli olduğu söylenen mağaranın vaktinde su kanalı olarak kullanıldığı yönünde söylentiler bulunduğunu aktaran Kocabaş, mağaranın turizme kazandırılması ve herhangi bir arkeolojik araştırma yapılıp yapılmadığının ortaya konmasını istedi.

Mecitözü CHP Üyesi Haydar Erdem de mağaradan haberdar olduğunu belirttiği konuşmasında, “Arkeolojik araştırma olup olmadığını bilmiyorum ama korsanlar araştırma yapıyor.” sözleriyle, söz konusu mağaranın define avcılarının takibinde olduğunu dile getirdi.

Özel İdare’nin 2014 Performans Planı’nda yaptığı değişikliklere Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan onay geldi.


Köy köy yatırımlar

İl Genel Meclisi’nin bugün yapılan toplantısında şube müdürlükleri tarafından 2014 yılında yapılacak yatırımlar, kalem kalem sayılarak, hangi köye ne yatırım yapılacağı ifade edildi.

Komisyon başkanı Pehlül Soysal’ın yaptığı açıklamaya göre, 2014 yılında yapılacak yatırımlar şu şekilde ifade edildi; “Merkez ilçede Salur, Dağkarapınar ve Elmalı köyleri, Alaca ilçesinde Erendedepınar köyü, Osmancık ilçesinde Tepeyolaltı köyü, İskilip ilçesinde Elmalı köyü, olmak üzere 6 adet köye Sulama tesisi yapımının, köy yollarının standardının yükseltilerek güvenli ulaşımı sağlamak hedefi kapsamında, Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmek üzere;  Merkez ilçede   İğdeli ve Ayaz köyleri, Bayat ilçesinde Karakaya köyü, Boğazkale ilçesinde Yazır köyü, Dodurga ilçesinde Kirenci ve Çiftlik köyü, Kargı ilçesinde Köprübaşı köyü, Laçin ilçesinde Yeşilpınar köyü, Oğuzlar ilçesinde Ağaççamı köyü, Ortaköy ilçesinde Senemoğlu köyü, Osmancık ilçesinde Aşıkbükü ve Aşağı Zeytinli köyleri olmak üzere 12 köye beton parke yapımının, 2014 performans programına alınması uygundur.

Kırsal  altyapının  sağlanması   hedefi   kapsamında,   Su   ve   Kanal   Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmek üzere; Merkezde Teslim, Karacaören, Yakuparpa, Aşağısaraylı, Hacıpaşa, Hacımusa ve Güzelyurt köyleri, Alaca ilçesinde Sincan, Bozdoğan, Koyunoğlu köyleri, Bayat ilçesinde Yenişeyhler ve Köpüklü köyleri, Dodurga ilçesinde Ayva köyü, İskilip ilçesinde Çomu, Ahvatyakası ve Örübağ köyleri Kargı ilçesinde Gölköy, Bademce köyleri, Mecitözü ilçesinde Bekişler ve Çalköy, Osmancık ilçesinde Hanefi ve Belkavak Köyleri, Sungurlu ilçesinde Aşağı Fındıklı, Karakocalı, çiçekli köyleri olmak üzere 25 köye kanalizasyon tesisi yapımı, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'nce gerçekleştirilmek üzere Bayat ilçesinde Aşağı Emirhalil, Ahacık ve Kuruçay köyleri, İskilip ilçesinde Kayaağzı köyü, Mecitözü ilçesinde Tanrıvermiş ve Bekişler köyleri, Oğuzlar ilçesinde Erenler köyü, olmak üzere 7 köye İçme suyu tesisi yapımının 2014 yılı performans programına alınması uygundur.

Ayrıca ilimizde sağlık hizmetlerinin çağın şartlarına uygun modern tıbbın olanaklarından faydalanan etkin ve verimli bir sağlık hizmeti sunmak hedefi kapsamında, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmek üzere, Uğurludağ ilçesi hizmetlerinde kullanılmak üzere l adet ambulans alımının 2014 performans programına alınması komisyonumuzca uygun bulunarak İl Özel İdaresi'nin 2010-2014 yılı Stratejik planına uygun olarak hazırlanan 2014 yılı Performans Planı söz konusu değişikliklerle birlikte Plan ve Bütçe Komisyonumuzca da uygun bulunmuştur.”


Buğday
çeşiti araştırması

İl Genel Meclis Başkanlığı’na verilen yazılı önerge ile Çorum’da buğday çeşitlerinin ve tohum çalışmalarının araştırılması istendi.

Kalite ve verimlilik bakımından hangi tohum çeşitlerinin olduğu yönünde araştırma yapması istenen Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, sertifikalı tohumlar ve yapılan bilgilendirme çalışmaları ile ilgili araştırma yaparak, İl Genel Meclis üyelerini bilgilendirecek.



Son Güncelleme: 07.10.2013 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165