Meclis'te flaş gündem

Belediye Meclisi 8 Mart Perşembe günü imar ağırlıklı 26 maddelik gündemle toplanıyor

05 Mart 2018 Pazartesi 20:21
Meclis'te flaş gündem

Belediye Meclisi 8 Mart Perşembe günü saat 14.00’de Meclis Salonu’nda toplanarak gündemi görüşecek.

İşte bazı önemli gündem maddeleri;

GÜREŞ ŞAMPİYONASI

Çorum’da düzenlenecek Türkiye Gençler Güreş Şampiyonası için Güreş Federasyonu Başkanlığıyla ortak hizmet projesi kararı değerlendirilecek.

ÜNİVERSİTEYE TAHSİS

Hitit Üniversitesi’ne yaklaşık iki dönüm yer tahsisi yapılması ele alınacak.

CADDELERE O İSİMLER VERİLECEK

Yaydiğin ve Karacaköy civarında yeni kurulan sanayi sitelerinin bulunduğu caddelere 15 Temmuz Şehitler Caddesi, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Afrin, Kudüs Caddesi, Mehmetçik, Ayyıldız isimlerinin verilmesi teklif edilecek.

İKİ KAFETERYA 5 YILLIĞINA KİRALANIYOR

Yunus Emre Parkı Nikah Salonu Kafeteryası ve Hünkar Hacı Bektaş Kadın Kültür Merkezi Kafelerinin 5 yıla kadar kiraya verilmesi hususunda karar alınacak.

HOLLANDA’YA FUARA GİDECEKLER

Ulaşım Müdürlüğü’nden 3 ismin 20-23 Mart’ta Hollanda Amsterdam’a Ulaşım Fuarı’na katılması teklifi değerlendirilecek.

GÜNEY KORE YOLCULARI

Çorum’un kardeşi Güney Kore’nin Gimhae şehri ziyaret edilecek. Güney Kore’ye  Belediye Başkanı  Zeki Gül, Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Abdullah Gözübüyüklü, CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, Park Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin, Belediye personelleri Ömer Maz ve Süreyya Özyağcı katılacak.

BOSNA PARKI YANINA AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Bosna Parkı yakınlarında imarda karakol işaretli alanın aile sağlık merkezi olması için plan değişikliği yapılacak.

FAUK TONGUÇ YERİNDE KALIYOR

Yazıçarşı’da bulunan Faik Tonguç Kütüphanesi yerine yine kütüphane işaretlenerek mevcut kütüphane korunacak.

SILMKENT’E ÖZEL OKUL İŞARETLENECEK

Sılmkent’te özel eğitim alanı (okul) işaretlenecek. Eğitim kurumunun Özel Pınar ve MY Okulları Sahibi Çorum AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Eski Çorum eski Millevekili Murat Yıldırım’a ait olduğu belirtildi.

HASTANE BAHÇESİNE MESCİT

Hayır sahipleri tarafından yapılmak üzere Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine mescit işaretlenecek.

ÇORUM İÇİN ÖNEMLİ TESİS

Çorum Belediyesi’nin destek verdiği Organize Sanayi Bölgesi yanında kurulacak hayvansal atık kaynaklı biyogaz tesisi için plan değişikliği yapılacak. Söz konusu alana 6 Megavatlık enerji tesisi yapılacak. Hayvansal atıklardan enerji elde edilecek.

DİĞER MADDELER

Çoraklık’ta ticaret alanı işaretlenecek.

Küçük Sanayi Sitesi ve Çomar’da sosyal ve kültürel tesis alına işaretlenecek.

Hacıkerim ve Atçalı’da bazı ada ve paftalarda bağ parseli işaretlenecek.

Bir kısım imar maddelerinde ise itirazlar ele alınacak.

Son Güncelleme: 05.03.2018 22:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tr 2018-03-06 13:45:12

bazı parsellerin bağ alanı işaretlenmesinde amaç nedir, niye bazı parseller, kimin veya kimlerin talebi, imar planları şehrin ihtiyacına göre belirli kriterlere uygun hazırlanmalı, parselizasyonu bile yapılmamış silmkent bölgesinde özel okul işaretlemek ne kadar manasız bir çalışmanın ürünü. bu şehrin planı oyuncak mı yada vasıfsız ve bilgisiz insanların deneme tahtası mı. yazık ya çorumumuza değişen hiçbir şey yok. her şey daha kötü. birileri görsün ve dur desin artık diyecez ama kalite bu, mal bu yapacak bir şey yok.

Avatar
Zeki gül 2018-03-06 15:50:04

M külcünün kurduğu düzen saat gibi işliyor eski ekip tasfiye edilmese piyonluğunu kendi onaylamış oluyor makam arabasının plakasını değiştir Başkan gibi davran eski pislik işlerin vebalinden kurtulmak istiyorsan dibiyim emrettiğini icraatına yansıt