Meclis'te gündem Tarım Müdürü

Çorum İl Genel Meclisi'nin bazı üyeleri Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın görevden alınmasını talep etti.

10 Mayıs 2022 Salı 23:21
Meclis'te gündem Tarım Müdürü

Çorum İl Genel Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında bazı meclis üyeleri Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın görevden alınmasını talep etti.

KONU TIBBİ AROMATİK FİDE ÜRETİM TESİSİ

Çorum’un Dodurga ilçesinde bulunan bölgenin ilk ve en büyük Tıbbi Aromatik Fide Üretim Tesisi, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın isteği ve büyük kâr edileceği şeklindeki açıklamasıyla kuruma devredildi. İl Genel Meclisi bütçesinden de tesise kaynak sağlandı. Ancak tesis 343 bin lira zarar etti.

BAZI MECLİS ÜYELERİ TEPKİLERİNİ DİLLENDİRDİ

Gelişmeler üzerine İl Genel Meclisi’nde konu tartışmaya açıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’yı liyakatsizlik ve devleti zarara uğratmakla suçlayan bazı il genel meclisi üyeleri, görevden alınmasını talep etti.

İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Fehmi Yağlı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün beklenen başarıyı sağlamamasının tek nedenini pandemi olarak gösterdiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş ise, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü kastederek, 1 milyon lira kâr taahhüt edenlerin pandeminin arkasına sığınamayacağını ifade etti. Bektaş, kurumun neden olduğu 343 bin lira zararın bir vebal olduğunu belirterek, Sarı’nın 5 aydır meclise gelmeyerek bilgi vermemesini eleştirdi.

İl Genel Meclisi Üyesi Abdurrahman Karagöz, büyük bir tesisten daha fazla kâr elde edilmesi gerekirken, 45 bin lira gibi cüzi bir miktara kiraya verilmesine tepki gösterdi.

MHP Grup Başkan Vekili Sadık Aşık da, ortada büyük bir vebal olduğunu, devleti zarara uğratan bürokratın hala görevinin başında bulunduğunu, bunun hesabının sorulması gerektiğini savundu.

Son Güncelleme: 11.05.2022 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tarımcı 2022-05-11 10:31:18

Orhan Sarı gibi başka bir müdür daha çoruma gelmedi . Çalışkan, İşbitirici ,gece gündüz hizmet aşkıyla daha başka ne yaparım kaygısında ciftçinin köylünün hizmetinde koşturuyor. Yaptıkları ortada . Ben bu haberde kesin bi kasıt var öyle düşünüyorum. 5 aydır meclise gelip hesap vermedi diyosunuz. Bu nasıl meclis ki 5 aydır getiremiyor. Konuşursa deşifre olursunuz diye üstüne düşmediniz heralde..

Avatar
RestfuL 2022-05-12 08:23:19

Bu haberi yapanlar yaptıranlar asıl amacınızın ne olduğunu bilmem ama tek gayesi çoruma çorum tarımına hizmet etmek olan Orhan Sarı'ya bu denli acımasızca saldırmanız doğrumu ,yalanlarla iftiralarla bi yere varamazsınız sizin O'na gücünüz yetmez bunu bilesiniz ,ne bu hırs salyalarınızı sağa sola bulaştırmaya hakkınız yok ,yaptığınız terbiyesizlik ahlaksızlık

Avatar
Recep 2022-05-10 23:32:15

İl genel meclisi nin görevi nedir? Meclis üyeleri bunu bilip bunu göre hareket etmeleri gerekir, ota boka komisyon kurup oturum parası almak değil marifet, Orhan müdür ağır gelir o üyelere

Avatar
Adam 2022-05-11 02:09:14

Bu adam yalan yere yemin eden Bi zat koltuk uğruna yapamayacağı hic bir kutsalı yok bu adamın oda başkanlarıyla birlik başkanlarıyla olan diyaloglarıni bilmeyen varmi Çorum tarımı kurtulmalı

Avatar
Mevlüt 2022-05-11 06:26:51

Orhan sarı Sami Ceylan'ın emir kulu olduğu için dokunulmazlığı var..

Avatar
O BEN 2022-05-13 16:42:08

Tarım müdürünün geldiği günden bu güne çoruma yaptığı tarımsal yatırımları destekleri hiçe sayıyorsunuz ,üstelik kendisiyle hiç alakası olmayan konuda kendisine suçlamada bulunuyorsunuz ben müdürüme sormak isterim hayırdır müdürüm gene kimin kuyruğuna bastınız !!!

Avatar
Kim 2022-05-11 09:04:33

Onu yaptırana hesap sormalı Orhan sarı ya orayı sarıp kurtulmaya çalışanlara hesap sormalı

Avatar
ŞÜKÜR EDİN 2022-05-11 17:54:20

Buna da şükür edin. Ey Çorumlular. Milleti takmayan, toplantıta dshi gelmeyen il müdürü. Acaba kimden emir alıyor dersiniz. Ziraatci vekil aklıma geliyor. Ama durun günaha girmeyim. ALLAHA HAVALE EDE EDE Bİ HAL OLDUK. En iyisi susup ŞÜKRETMEK.

banner165