Meclis’e önerge yağdı

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi, ‘Ocak Ayı Toplantıları’ dün gerçekleşen oturumla devam etti.

08 Ocak 2016 Cuma 10:45
Meclis’e önerge yağdı

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi, ‘Ocak Ayı Toplantıları’ dün gerçekleşen oturumla devam etti.
Meclis Başkan Vekili Ali Sami Odabaş yönetiminde gerçekleşen toplantıda katip üyeler Aziz Sarüce ve Erhan Akar da hazır bulundu.
Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait tutanak özeti okundu. Meclis üyelerinin verdiği yazılı ve sözlü önergelerin değerlendirilmesi ile devam eden toplantıda bazı komisyonlar tarafından hazırlanan araştırma raporları okunup oylandı.
MECLİS’E ÖNERGE YAĞDI
İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda 6 ayrı yazılı önerge teklifi gündeme alındı.
AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Çatar tarafından gündeme getirilen Dodurga ilçesi Dikenli, Kirenci ve Akkaya Köyleri arasındaki bağlantı yolunun ulaşım ağına alınması hususundaki önerge araştırılmak üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’n havale edildi.
AK Parti Boğazkale İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Meteoğlu’nun kapanan belde belediyelerince vatandaşa tebliğ edilmeyen su faturası borcu ve faizlerinin oluşturduğu mağduriyetin giderilmesi talebini içeren yazılı önergesi yapılan görüşmelerin ardından araştırılmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Yurdanur Özzehinli’nin verem hastalığı ve Çorum’daki durumu konu alan önerge teklifi araştırılmak üzere Çevre ve Sağlık Komisyonu’na havale edildi.
AK Parti Ortaköy İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Çelik’in İncesu Kanyonu’na spor tesisi yapılması önerisini içeren teklif araştırılmak üzere Gençlik ve Spor Komisyonu’na havale edildi.
AK Parti İskilip İl Genel Meclisi Üyesi Üzeyir Esenkaya’nın gündeme getirdiği önerge tekliflerinden engellilerin motorlu taşıt alım oranı ve sunulan hizmetleri konu alan talebi araştırılmak üzere Aile ve Engelliler Komisyonu’na, İskilip’teki doğa turizmi alanlarının araştırılarak Çorum turizmine kazandırılması teklifi ise Turizm Komisyonu’na havale edildi.
Alaca ilçesi Kızkaraca Köyü Mezar arkası mevkiinde belirlenen araziye yapılması planlanan Güneş Enerjisine Dayalı Üretim Alanı ile ilgili komisyon raporunun görüşüldüğü toplantıda ayrıca İskilip ilçesine bağlı Kızılbayır, Kuzuluk, Musular, Onaç, Seki ve Seyirçay ile Oğuzlar ilçesine bağlı Ağaççamı, Cevizli, Derinöz ve Şaphane Köyleri’ne ait yerleşik alan ve civarı tespiti ile ilgili maddeler incelenmek üzere oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
İl Genel Meclisi toplantıları, bugün saat 13.30’da gerçekleşecek oturumla devam edecek.

 

Son Güncelleme: 26.07.2018 00:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.