Meclis’te yangın haftası tatbikatı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, 24. Dönem 4. Yasama Yılı hazırlıkları devam ediyor. Meclis'te 'Yangın Haftası' etkinlikleri çerçevesinde yangın tatbikatı yapıldı.

25 Eylül 2013 Çarşamba 19:46
 Meclis’te yangın haftası tatbikatı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, 24. Dönem 4. Yasama Yılı hazırlıkları devam ediyor. Meclis'te 'Yangın Haftası' etkinlikleri çerçevesinde yangın tatbikatı yapıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu "Yangından Korunma Haftası" kapsamında TBMM'de düzenlenen Yangın Tatbikatına katıldı.

Gerçeği aratmayan tatbikatta TBMM personeline yangın söndürme tüpleri kullandırıldı. Yeni yasama yılı hazırlıklarının yapıldığı TBMM'de personelin becerilerinin sınanması için düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. Tatbikatta, yanan bina içerisinde mahsur kalan personel itfaiye erleri tarafından itfaiye aracının merdiveni ile kurtarıldı. Bina içerisinde mahsur kalan bir personel ise itfaiye erleri tarafından açılan brandanın üzerine atladı. Yangında hafif yaralı olan vatandaşlar itfaiye erlerinin sırtında dışarıya çıkartılırken, yaralılara ilk müdahale olay yerindeki ambulanslarda yapıldı.

Tatbikatı Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Genel Sekreter Dr. İrfan Neziroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, Destek Hizmetleri Başkanı Fahrettin Böke, Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkanı Ali Özer birlikte izledi.

Tatbikatla ilgili Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uslu, “Destek Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan yangın söndürme ekiplerimiz yangın tatbikatı gerçekleştirdiler ve başarılı bir şekilde de müdahale ettiler. Amacımız arkadaşlarımızın bilgi ve becerisini tatbikatlar yoluyla yinelemek, sınamak ve buradan eğitimler yoluyla performanslarını artırmaktır. Bildiğiniz gibi 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında Yangın Haftası olarak her yıl değerlendirilmektedir ve biz de bu hafta münasebetiyle daha önce yaptığımız çeşitli etkinliklere ilaveten ‘Yangın Söndürme Tatbikatı’ yapmış bulunuyoruz. Yangın söndürme ekibimiz 2. Meclisten 3. Meclis binasına taşınacağımız yıllarda kurulmuştur. Hemen hemen şuanda parlamentoda bulunan siyasi partilerin resmi tarihinden daha uzun bir geçmişe sahiptir ve son derece deneyimli arkadaşlarımız bulunmaktadır. Yangın, sel, deprem vs. gibi afetlere hazırlıklı olmak, farkındalık yaratmak, bir ortak bilinç duyarlılık yaratmak adına zaman zaman çeşitli tatbikatlar, seminerler yapılmakta ve personelimiz istemediğimiz halde olabilecek felaketlere karşı hazır halde tutulmaktadır.  Herkes hangi zamanda ve nerede ne yapacağını bilmektedir. Bundan dolayı bu başarılı çalışmayı, gösteriyi yapan, tatbikata katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğitimi sürekli hale getirmenin arkadaşlarımızın performansını da olumlu etkilediğini düşünüyorum. Özellikle Genel Sekreterimiz, Genel Sekreter Yardımcılarımızla bizzat izledik ki yangın söndürme konusunda yeni teknolojiler gelişiyor dünyada. Bizzat ihtiyaçları görelim ve yerinde tespit edelim bu ihtiyaçlara göre yeni dönemde nasıl konuşlanacağımızı ne tür ihtiyaçlarımızın bulunduğunu tespit etmek suretiyle yangın söndürme ekibimizi hem teknoloji hem de bilgi birikim bakımından daha da güçlendirelim diye düşünüyoruz. Son derece başarılı bir tatbikat gerçekleşti bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Yangına karşı çeşitli önlemlerin alındığı Meclis'te, yangın söndürme ekibi ana bina, halkla ilişkiler binası ve milletvekili kapalı garaj çıkışı olmak üzere 24 saat, ek hizmet binası ve Birinci Meclis Binası'nda mesai saatlerinde nöbet tutuyor. Destek Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan yangın söndürme ekibi, 1 yangın söndürme koordinatörü, 1 yangın söndürme amir vekili, 26 yangın söndürme eri ve 2 şoför olmak üzere toplam 30 personel ve 2 yangın söndürme arazözüyle hizmet veriyor.






Son Güncelleme: 25.09.2013 19:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.