Meclis’ten ortak mesaj: ‘Ders almalıyız’

Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilerin temsilcileri yaptıkları konuşmalarda depremden ders alınması gerektiği mesajını verdi.

09 Şubat 2023 Perşembe 21:30
Meclis’ten ortak mesaj: ‘Ders almalıyız’

Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında mecliste grubu bulunan partilerin temsilcileri yaptıkları konuşmalarda Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depreme değinerek, yaşananlardan ders alınması gerektiği mesajını verdiler.

AK PARTİ MUSTAFA TUZCU

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Mustafa Tuzcu, “Depremin yaraları sarılırken bundan ders çıkarmayı da ihmal etmemek gerekir. Her fert ve her kurum şapkayı önüne alıp kendisine düşen dersi çıkarmak zorundadır. Öncelikle deprem bölgesinde yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Depreme karşı bilinçli olmamız gerekiyor. Her ferdimiz ciddi bir şekilde ilk yardım eğitimi almalıdır. Özellikle gençlerimiz AKUT ve AFAD'ın açtığı arama kurtarma eğitimlerine katılmalıdır. İmar ve bina yapım işlerinde uyulması gereken depreme dayanıklılık ile ilgili tüm kurallarımızı yeniden gözden geçirmemiz ve belirlenen kurallara da harfiyen uymamız gerekiyor. Bunlar belki ileride konuşulacak, tartışılacak şeyler ama bu manzaraları bir daha yaşamamak için buna mecburuz. Gerçeklerden kaçamayız.”dedi.

MHP SELİM GÜLOĞLU

MHP Grup Başkanı Selim Güloğlu, yaşananların tecrübe olması gerektiğini dile getiren getirerek, “Dayanıklı yapı stoğumuzu artırmalıyız. Eski dokuda yer alan mahallerimizin kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmalıyız. Elbette depremlere engel olamayacağız, ama oluşacak hasarların azalmasını sağlayabiliriz” diye konuştu.

CHP TUNCAY YILMAZ

CHP Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz da, depremlerin hayatın gerçeği olduğunu kaydederek, “Depremler yüz yıl öncede vardır. Yüz yıl sonrada olacak. 1999 depremi, Elazığ ve Van depremlerini yaşadık. Ama şunu görüyoruz ki bizler insanımızın canını malını korumak adına çokta yol katetmiyoruz. Bu depremler hep olacak. Bu afetleri hep yaşayacağız. Bu yaralar sarıldıktan sonra, uygun olmayan zeminlere bina yapan müteahhitlerden, görevini yapmayan belediyelerden, denetimini yapmayan yapı denetim firmalarından devletimizin hesap sormasını ümit ediyorum.”şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 10.02.2023 00:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2023-02-09 22:40:25

Ders almalıyız deriz yarın unuturuz yine depreme dayanıksız güvenilmez binaları yaparız

Misafir Avatar
Çorumlu 2023-02-10 11:23:01 @Mustafa

doğru bir binaya başlanıldı örneğin belediye binası kaç yılda bitti. UYANALIM ÇORUM ESKİ BİNALARIN TÜMÜ DÖNÜŞÜME AÇILMALI. VE BAŞLANAN BİNA ÇABUK BİTİRİLMELİ.. Eski binalara kira k ontrotlarına istinaden abonelik vs verilmesin inşaat maliyetleri düşürülmeli. ne bileyim. BİRDE PANİK HAVASI İLİMİZ İÇİN tedbir alınmalı. ilimizde ev fiaytları çok çok yüksek belediye bazı belediyelerin yaptığı gibi toki benzeri konut üretimi yapmalı.

Beğenmedim! (1)
Avatar
C35 Beton 2023-02-10 11:59:53

Bir kamu kurumunun inşaatında C35 beton kullanıldığında, bu kadar güçlü betona ihtiyaç var mı demişti her şeyi bilen hemşehrilerimiz. Depremdeki kamu binalarının durumunu görüce belki helalik isterler.

Avatar
Sokrates 2023-02-10 14:57:36

Bu kacinci deprem,kac yüzbin ölüm?
Şimdiye kadar daha ders almadınız mi?

Avatar
öğretmen 2023-02-10 15:13:40

çorumda beş kat bile fazla iken sekiz on katlı ve daha fazla kat cinayettir

Avatar
Alpay 2023-02-10 09:27:26

KENTSEL DÖNÜŞÜME GEÇİLMELİ DİREK ,GEREKSİZ OLAN SÜREKLİ HER KÖŞEYE MİLLET BAHÇESİ YERİNE SAĞLIKLI EVLER YAPILABİLİR . Ev SAHİBİNE MESALA FAİZSİZ KREDİ VERİP ESKİ OLAN EVLER HEM VATANDAŞ HEM DEVLET BİR AN ÖNCE YAPILMALI . ÜSTÜMÜZE DÜŞEN TARİHİ EVLERDE VAR BUNLARDA YIKILMALI BENCE . Biz sadece Tedbir almalıyız. Takdir zaten yüce Allah’ımızdan .

Avatar
Üniversite 2023-02-10 11:56:30

Çorumda salak bir akademisyen dönemin valisine, Kuzey Anadolu Fay hattı ile çok benzer olan Saint Andreas fay hattı için geliştirilen bir deprem simülasyonunu programını, Çorum'a da uygulamayı önermişti. Sahadan gerçek bina bilgileri toplanıp, sisteme girilecek ve Kuzey Anadolu Fay hattının üretebileceği farklı deprem değerlerine göre nasıl bir sonuç elde edilebileceği ortaya konulacaktı. Önerdi, ama kaldı...

Avatar
Japonya Ziyareti 2023-02-10 11:58:20

Sayın Başkanın Japonya'da deprem konusunda birimleri ziyaret ettiği yazıldı. Acaba bir açıklama yapar mı, ne öğrendi orada? Yönetim (veya şahsı olarak) Çorum için nasıl bir strateji geliştirdi?

Avatar
Muhammed Mustafa 2023-02-10 22:48:05

Kentsel dönüşüme 30 yaşını doldurmuş tüm yapılar dahil edilmeli bugünden tezi yok

banner165