Medeniyet, Çorum’da konuşulmaya devam ediyor

Çorum Belediyesi, 2016 yılı içerisinde başlattığı Medeniyet Konuşmaları kapsamında Türkiye’nin önde gelen fikir adamlarını Çorumlularla buluşturmaya devam ediyor.

30 Kasım 2016 Çarşamba 15:43
Medeniyet, Çorum’da konuşulmaya devam ediyor

Çorum Belediyesi, 2016 yılı içerisinde başlattığı Medeniyet Konuşmaları kapsamında Türkiye’nin önde gelen fikir adamlarını Çorumlularla buluşturmaya devam ediyor.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Medeniyet Konuşmaları ile medeniyet algısı üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmış Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri Çorum halkı ile buluşuyor. Prof. Dr. Coşkun Çakır’ın konuşmacı olarak katılacağı “Osmanlı Türk Modernleşmesi ve Medeniyet” konulu konferans 4 Aralık Pazar günü Turgut Özal Konferans Salonu’nda yapılacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Pazar günü saat 18.00’da yapılacak olan programa tüm Çorum halkını davet etti.

PROF. DR. COŞKUN ÇAKIR KİMDİR?


1966 yılında Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Güvendik köyünde doğan Çakır, ilk ve ortaöğretimini Reşadiye’de tamamladı.


Coşkun Çakır, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra Coşkun Çakır, Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede Türk İktisat Tarihi alanında yaptı.


İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde 1999 yılında Doktor, 2002 yılında Doçent ve 2008 yılında Profesör oldu. 
Coşkun Çakır, 2004-2005 öğretim yılında ABD’de University of North Carolina’da ve 2005-2007 yılları arasında yine ABD’de Georgetown University’de misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

Coşkun Çakır, 2009 yılında İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kuruluşunda rol aldı ve burada Tarih bölümü öğretim üyesi oldu. İstanbul Şehir Üniversitesi’nde 2009-2010 yılları arasında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak ve 2010-2015 yılları arasında Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı.


Bakanlar Kurulu tarafından 2008 yılında birinci ve 2011 yılında ikinci defa olmak üzere Yunus Emre Vakfı’na mütevelli heyeti üyesi olarak atandı. 
Coşkun Çakır, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili adayı oldu. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerinde memleketi Tokat’tan milletvekili seçildi.

Daha sonra 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde yine Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili adayı olan Coşkun Çakır, memleketi Tokat’tan milletvekili seçildi.

Son Güncelleme: 30.11.2016 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165