Meğer siyasetçilerimiz yapmamış

Geçtiğimiz hafta sonu Amasya-Merzifon Havalimanı’ndan İzmir ve Antalya’ya uçuşların yapılacağı haberleri dikkat çekti.

15 Ocak 2017 Pazar 23:45
Meğer siyasetçilerimiz yapmamış

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Geçtiğimiz hafta sonu Amasya-Merzifon Havalimanı’ndan İzmir ve Antalya’ya uçuşların yapılacağı haberleri dikkat çekti.

Sadece İstanbul’a uçuşların yapıldığı havalimanından iki büyük merkeze daha sefer düzenlenecek olması ilk etapta bizi de heyecanlandırdı.


İktidara mensup Çorum Milletvekilleri’nin memleketin haklı sesine kulak vererek ilgili mercilerde girişimde bulunduklarını, bu kapsamda Merzifon Havaalanı’nda uçuş çeşitliliğinin arttığını düşünmüştüm ki, yanılmışım, Haberin detayını okuduğumda Samsun Havalimanının bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle üç ay süreyle uçuşlara kapatılacak olmasından dolayı SunExpress firmasının İzmir ve Antalya uçuşlarını Amasya Merzifon Havalimanı'na aldığı bilgisini edindim.


Tevafuk olacak ya, Samsun merkezli 9 ayrı ilde bölgesel yayın yapan Hedef Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni tecrübeli gazeteci Aziz Yener Cabbar da, aynı mevzuyu gündeme taşımış.


Bir dönem birlikte çalışma fırsatı yakaladığım ve kendisinden gazetecilik anlamında çok şey öğrendiğim duayen gazeteci ağabeyim Aziz Yener Cabbar, Samsun Havaalanı’nın tadilat nedeniyle canlı mevsim olan ilkbahar ve yaz aylarında üç ay kapatılacağını, bunun kent için çok ciddi bir ekonomik kayıp olduğunu hatırlatıyor, siyasetçilerin tedbirsizliğini ve ilgisizliğini eleştiriyordu.


Cabbar, yazısında Samsun Havaalanı’nın tadilat nedeniyle kapatılmasının ardından uçuşların Ordu ve Merzifon’a kaydırıldığını ifade ediyordu.


Sözün özü, Merzifon Havaalanı’ndan İstanbul’un yanı sıra İzmir ve Antalya’ya uçuşların düzenlenmesinin bizim siyasetçilerimizle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmuyormuş. Samsun Havalimanı tadilata girince kayıpların telafisi için Merzifon ve Ordu Havaalanları devreye alınmış o kadar.


Tadilat bitince tekrar eskiye dönüyoruz, Yani gel-git İstanbul 1 saat…


Son Güncelleme: 17.01.2017 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Pelin 2017-01-16 03:47:39

Allah o çorum vekilleri nasıl biliyorsa öyle yapsın yazıklar olsun onlara millet üç ay kapalı kalacak diye samsun ayağa kalktı çorum Lular uyuyor haklarını arayıp vekilleri den hesap sormazlar sa çorum Merzifon gitsin gitsinler vekiller istifaya çarsınlar

Avatar
ÇORUM 2017-01-16 15:29:58

valla yazik bi̇ze çorum bunu haketmi̇yor nereye kadar bu böyle devam edecek şöyle tuttuğunu koparan bi̇r veki̇l olsa yeter

Avatar
Sungurlu 2017-01-16 15:31:04

Biz kendi havaalanımızı yapmadığımız sürece daha çok bekleriz..!

Avatar
Ali 2017-01-17 00:46:10

Havaalanı Çorum'un hak-kı-dır.

Avatar
MAZLUM 2017-01-17 10:48:09

mustafa bey yorumlarinizin takipçisiyim.yçorumun kanayan yaralarina işaret ettiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum. keşke bizim siyasetçilerimiz de sizin kadar duyarli olabilseler.yanlarindaki eyyamcılardan kurtulup çorum gerçekleri ile yüzleşseler.mesela ilk hastane sözü agah bey tarafından 2006 da söylendi 2017 de daha açamadık.beğenmediniz kirikkale iki hastane yapti ve hizmete girdi. varın siyasetçilerin ne denli etkili olduğnu görün.onun için çorumdan bakan veya partilerinde ağırlığı olan bir zat yok.bu gişile de olmaz zaten. yani çorumun kavaklari