Melendiz beraat etti

Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, akaryakıt yolsuzluğu iddiasıyla hakkında açılan davadan beraat etti.

12 Mart 2018 Pazartesi 12:55
Melendiz beraat etti

Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi eski Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, akaryakıt yolsuzluğu iddiasıyla hakkında açılan davadan beraat etti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İsmail Hakkı Melendiz, Kooperatif’ten Ulaş A.Ş.’ye indirimli motorin satış işlemiyle ilgili yolsuzluk iddialarının yargıdan döndüğünü söyledi.

6 Mart 2018 tarihinde tamamlanan mahkeme sonucunda kararın açıklandığını duyuran Melendiz, üzerine atılı tüm iddialarının asılsız olduğunu belirterek şahsı, yönetim kurulu üyeleri ve Kooperatif yetkililerinin beraat ettiklerini kaydetti.

 “2016 yılındaki genel kurul öncesi bazı adayların gündeme getirdiği asılsız iddiaların iftira olduğu bir kez daha ortaya çıktı” diyen Melendiz, suçsuzluklarının yargı kararıyla tescil edildiğini vurguladı.

Melendiz, “Şahsımı ve Kooperatif yönetimimizi hedef alan iftiralarından dolayı, asılsız iddia sahipleriyle hukuk önünde hesaplaşacağız” diye konuştu.

Başkanlığı döneminde daima çiftçilerin haklarını savunduğunu ve Kooperatifi kâr eden bir kuruluş haline getirdiklerini dile getiren Melendiz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 “Genel Merkez onayını alarak çiftçilerimizle birlikte piyasaya da indirimli motorin satışı yaptık. Bu kapsamda Ulaş A.Ş.’yle anlaşma yaptık. Böylece bir çiftçi kuruluşu olan Kooperatifimizi kâr eder hale getirdik. Küspe Paketleme Tesisi de dahil olmak üzere çiftçi lehine gerçekleştirdiğimiz her yatırımımızda önümüze bir takım engeller çıkarmaya çalışanlar oldu. Gelinen nokta itibariyle ve yargı kararıyla bir kez daha görüldü ki, yaptığımız çalışmalarda yüzümüz ak, alnımız açık çok şükür.

Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifimiz’in Torku’daki hisselerini devretmek istemeyişimizin şahsımı ve yönetim kurulu üyelerimizi bu tür haksız ithamlara maruz bıraktığına inanıyorum. Zira bizden sonra alınan kararla söz konusu hisselerin tamamının satılmış olması, üzerimizde oynanan oyunları ortaya çıkardı.”

Son Güncelleme: 13.03.2018 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.