Melikgazi Türbesi restore edilecek

Çorum Belediyesi Bahabey Çamlığı üstünde bulunan Melikgazi Türbesini restore edecek.

13 Nisan 2020 Pazartesi 18:59
Melikgazi Türbesi restore edilecek

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Bahabey Çamlığı üstünde, Melikgazi Mevkiinde bulanan Melikgazi Türbesini ziyaret etti. Aşgın, türbenin restore edilmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması için talimat verdi.

Melik Gazi’nin Çorum’da medfun önemli değerlerden olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, böylesine önemli değerlerin hatıralarına sahip çıktıklarını ifade etti. Aşgın, “Bu şehir sahabeler şehri, evliyalar şehri. Bizim de Çorum Belediyesi olarak bu şahsiyetlerin hatıralarına en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekiyor. Melik Gazi Türbesinin bulunduğu yerde restorasyon çalışmalarının başlatılması için arkadaşlarımıza talimat verdim. Ziyaret amacına uygun bir şekilde restore ettikten sonra türbenin çevre düzenlemesini de yapacağız. Ziyarete gelen hemşehrilerimiz daha nezih bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilecek" dedi.

Belediye Başkanı Aşgın, temizliği herkes tarafından takdirle karşılanan bir şehir olduklarını vurgulayarak böyle önemli bir zatın kabrinin bulunduğu yerin de huzur veren, temiz ve düzenli bir yer olması arzusunda olduklarını ifade etti.

Başkan Aşgın'a Melik Gazi Türbesini inceleme esnasında Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel ve Fen İşleri Müdürü Mikdat Yıldırım da eşlik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep 2020-04-14 00:07:30

kim melik gazi. yeni yeni tapınaklar oluşturuyosunuz, büyük hata, çok büyük.

Misafir Avatar
OĞUZHAN KANTAR 2021-07-29 14:23:41 @recep

Bizans döneminde de Çorum bölgesinde yerleşim izlerine rastlanmaktadır. Daha sonraki dönemlerde Emevi ve Abbasiler, Bizans ile Çorum topraklarında çok mücadele etmişler ancak bir üstünlük sağlayamamışlardır. Selçuklularla birlikte Çorum toprakları Bizans’tan Türklere geçmiştir. Melik Ahmet Gazi o zamanki Nikonya (Çorum) kentini Bizans’tan alarak, Alayuntlu Oğuz boyundan, Çorumlu oymağının başı İlyas Bey’i bu yeni kente vali olarak atar (1075).

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hakan 2020-04-13 21:07:40

Kaynaklarda böyle türbe gözükmüyor,bir bu eksikti

Avatar
Himmet 2020-04-13 22:13:23

Maskesiz türbe ziyareti olur mu. Ya zata da virüs bulaşsa ne olacak...

Avatar
Binevler 2020-04-14 01:28:00

Baskanim siz yaptirin.SIZI CEKEMEYENLERDE CATLASIN CAT CAT :-)

Avatar
Hamza 2020-04-14 15:46:09

Mezarında ve türbesinde her hangi bir yazı bulunmadığından, halkımızın yıllardan beri Melik veya Melek Gazi olarak bildiği bu zatı gene böyle bileceğiz demektir.

Avatar
OĞUZHAN KANTAR 2020-07-22 09:28:08

Allah Sizden razı olsun Başkanım tar,ihi mekanlarımıza sahip cıktığınız için Bu tip mekanlar bizlerin bu toprakların sahibi olduğumuzun birer tapu senedidir Bu Türbe Çorumu ve yöresini ilk kez Müslüman ve Türk Yurdu haline getiren Melik Danişmet Ahmet gazinin türbesi veya makamıdır (anıt Mezar) Bu tip yerlerin dini siyasi sosyolojik etkenlerini göremeyen ve yeni bir tapınak diye ifade eden cahillere duyurulur.

Avatar
Çorumlu 2020-09-25 21:13:50

Bu türbede boş çıkmasın ????