Memur Sen yardım tırları yola çıktı

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, genel merkezin...

18 Ekim 2014 Cumartesi 15:09
 Memur Sen yardım tırları yola çıktı


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, genel merkezin Kobani’den (Ayn El-Arab) Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelenlere gönderdiği 7 bin 100 battaniye ve 3 bin yatak taşıyan yardım tırlarının yola çıktığını söyledi.


Dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumların her zaman yanında olduklarını belirten Saatcı, “Kobani'den Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelenlere 7 bin 100 battaniye ve 3 bin yatakla taşıyan yardım tırlarımız yola çıkmıştır. Battaniye tırı Urfa'ya hareket etti. Dağıtım Suruç'ta yapılacaktır. Birkaç gün içinde de 3 bin yatağı taşıyan tırlar hareket edecektir. Memur-Sen Urfa İl temsilciliği, Gaziantep, Van, Bitlis, Hakkâri ve Diyarbakır’daki merkezlerimiz Kobani'den ilk gün gelenlere yardım etmişlerdir. Kardeşlik sınır tanımaz, ten rengine bakmaz, mazlumun kimliğini sormaz sloganlarıyla kardeşlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Genel merkezimizde genel başkanlarımızın katılımıyla yapılan toplantıda anında yardım kararı alındı. Şu anda dağıtılanlar, gönderilenler ve verdiğimiz yatak siparişiyle birlikte 300 bin liralık kaynağı Memur-Sen ve 11 sendika genel başkanımız kararlaştırmıştır. Türkiye geneli bir kampanya yapıp da bekleme durumu olmadığı için durumun aciliyetinden dolayı bu karar alınmıştır. Bir elimizi Gazzeli kardeşlerimize, ikinci elimizi de Suriye'den ülkemize göç eden tüm mazlumlara uzatmalıyız. Kış yaklaşıyor, yatak ve battaniyeye öncelik vermeliyiz. Duyarlı örgütlerin bu yardımları yapabilmesi için hassasiyetini koruması ve devam ettirmesi lazım.” dedi.


Kobani'den, Suriye'den ya da başka ülkeden Türkiye'ye sığınan insanların kimliğine, inancına ve ırkına bakmaksızın sadece insan oldukları için yaklaşılması gerektiğini dile getiren Saatcı, “Son günlerde yaşanan olaylarda özellikle bir partinin ve onun yandaşlarının Suriye'den Türkiye'ye sığınanların gelişine ilgi göstermemişlerdir. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde anamuhalefet partisinden daha demokrat bir görüntü çizen, Türkiye partisi olmak için baya mesafe kateden bir partinin; diğer tarafta Kürtçülük üzerinden Kürtleri de boğan, Kürtlerin malına, canına, namusuna da tecavüz edilmesine bir şekilde basiretsizliğiyle vesile olan bir tablo görüyoruz.”


Burada “Çözüm süreci başarıya ulaşırsa biz ekmeksiz kalırız” hastalığı var. Milletimize çağrıda bulunuyoruz. 75 milyon Kürdüyle Türküyle kardeşiz. Yüzüne maske takıp vurup, kıranlar, terörden medet umanlar asla kardeşimiz değildir, kardeş olamazlar. Maskelilerle birlikte aynı eylemde bulunarak sokakta çözüm arayışına girmesi bu milletin kabul edeceği bir şey değildir.” diye konuştu.



Son Güncelleme: 18.10.2014 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.