Memur siyaset yapmak istiyor

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı...

22 Temmuz 2015 Çarşamba 10:58
Memur siyaset yapmak istiyor


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, memura siyaset ve grev hakkının vazgeçilmezleri olduğunu bildirdi.


 2016-2017 toplu sözleşme ve gündeme ilişkin yaptığı değerlendirme yapan Saatcı, ”2016-2017 Toplu Sözleşme taleplerimizi tespit ederken, yüzdelik zam artı taban aylığı artı refah payı artı enflasyon farkı ölçeğini kullanacağız. Memur-Sen,  hazırlamış olduğu rasyonel talepler ve yürüttüğü stratejiler sonucunda kamu görevlilerini enflasyona ezdirmemiş, kamu görevlilerinin enflasyonu  ezmesini sağlamıştır. Memur-Sen’in elde ettiği tüm Toplu Görüşme ve Toplu Sözleşme kazanımları sonunda kamu görevlilerinin maaşları enflasyonun hep üzerinde artış göstermiştir.  Sosyal ödemelerdeki artış ise, enflasyonun çok çok üzerinde gerçekleşmiştir.


KESK'in dillendirdiği, CHP'nin desteklediği toplu sözleşme görüşmelerinin Eylül-Ekim ayına ertelenmesi var. KESK,  geçmişte de toplu sözleşmelerin ertelenmesini teklif etti, ancak kabul görmedi. Çünkü, KESK’in teklifinde hiçbir zaman Toplu Sözleşmelerin bir ay veya iki ay ertelenmesi durumunda kamu görevlilerinin ne kazanacağı,  Türkiye’nin ne kazanacağı konusuna yer verilmedi. Niçin ertelenmesi gerektiğinin gerekçesi anlatılmadı. Dolayısıyla KESK’in bu çıkışları gündemde kalma, medyada yer bulma, kamuoyu algısı oluşturmanın ötesine geçemedi.  Biz bunu bu yılda aynı taktikle gündemde kalma, siyasetin ilgisini çekme, tabana şirin gözükme gayretleri olarak görüyoruz. Yasa var, masa var, kasa var. Niçin toplu sözleşmeler ertelensin? Bir ay içinde devletin kasasına yeni kaynaklarlar mı girecek? Masanın tarafları mı değişecek? Yasa mı değişecek? Hayır.  Yetkili konfederasyon ile yetkili sendikalar belli, yetkili olanların Toplu Sözleşme yapmaya, imzalamaya ve itiraz etmeye tam yetkileri var. Hükümet var. Kamu İşveren Heyeti var. Bürokrasi var. Toplu Sözleşme yapmak için bütün şartlar hazır. Toplu Sözleşme masasından kaçmaya, Toplu sözleşme görüşmelerini ertelemeye hiç gerek yok. Biz yetkili Konfederasyon olarak, takvimi harfiyen uygulayacağız, uygulatacağız. Biz bu tür hareketleri Toplu Sözleşme masasını değersizleştirme ve sulandırma hamleleri olarak görüyoruz, itibar etmiyoruz.


Grev, Toplu Sözleşme düzeninin olmazsa olmazlarından ve tamamlayıcı ana unsurudur. Kamil manada Toplu Sözleşme yapmak için kamu görevlilerine mutlaka grev hakkı verilmelidir.  Siyaset hakkının sağlanması ise, hem Türkiye’nin demokratikleşmesine,  hem de yürütmenin eylem ve işlemlerinin kalitesinin artmasında olumlu katkı yapacaktır. İşçilerin siyaset yapa hakkı var, kamu görevlilerinin yok. Bu paradoks kamu görevlilerine siyaset hakkı verilerek giderilmeli, kamu görevlilerinin tüm birikimleri siyaset kanalıyla kamu yönetimine yansıtılmalıdır. Kamu görevlilerine siyaset ve grev hakkının verilmesi Avrupa Birliği’ne giriş şartlarından 19. Faslın açılmasının önünü de açacaktır.  Memur-Sen olarak, hazırladığımız tüm demokratikleşme raporlarında ve yeni anayasa tekliflerinde kamu görevlilerine yönelik siyaset ve grev hakkının verilmesini talep ettik. Bu talebimizi kararlılıkla her zemin ve platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Aksi taktirde ülkenin en eğitimli kesimini siyasetten uzak tutarak fayda değil zarar veririz.


Bazı medya kuruluşları son 13 yıl içinde Memur-Sen'in ulaştığı üye sayısı üzerinden algı operasyonları oluşturmaya çalışıyor. Çalışan ve alınteri döken kurum, kuruluş ve teşkilatlara algı operasyonu sökmez. 365 gün 24 saat esaslı yoğun mesai yapan ve bu mesaisinin sonunda kamu görevlileri için sayısız kazanım üreten Memur-Sen’e  hiç sökmez. Memur-Sen’in  13 yılda üye sayısını 20 kat artırması tesadüfi değildir, birilerinin Lütfu değildir.  Konfederasyonumuzun ve sendikalarımızın üye artışında  en önemli etken, kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarında sağlanan iyileşmelerdir.  Kamu görevlilerinin enflasyona ezdirilmemesi, hatta onların enflasyonu ezmesidir. Kamu görevlilerine  Toplu Sözleşme dışında her alanda hizmet üretilmesidir. Ferdi kaza sigortası, yüksek lisans imkanı,  avukatlık hizmetleri, sınavlara hazırlık kursları bunlardan bazılarıdır. Konfederasyonumuzun ve sendikalarımızın yoğun talep görmesinde mazlumlara sahip çıkmamızın,  milletimizin ve insanlığın evrensel değerlerini hayata geçirmede aktif sorumluluk almamızın etkisi ve rolü büyük. İnşallah  yeni kazanımlar üreterek,  toplumsal faydası yüksek yeni değerlerin inşa ederek üye sayımızı artırmaya sürdüreceğiz. Hedefimiz 1 milyon üyeyi aşmak”



Son Güncelleme: 22.07.2015 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2015-07-22 11:11:52

siyasetin en alasını yapıyorsunuz zaten eş ve akrabalara makam mevki veriyorsunuz birde utanamdan siyaset hakkı istiyomuş siyaset sayesinde ordasın unutma bakalım keser dönünce ne yapacasın ahmet efendi

Avatar
memur @çorumlu 2015-07-23 08:12:42

arkadaşım sen olayı anlamamış ve kişiselleştirmişsin.bu ulusal bir sorun.ilkokul mezunu işçi siyasi parti üyesi olabilirken, grev eylem yapabilirken memur uzaylı mı da siyaset yapamasın.ozaman bu hakkı herkesten alın adalet olsun.ahmet saatçi sendikacı vasfı ile konuşuyor buarada memur değil.