Memurların kıyafet eleştirisi

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi...

03 Ekim 2013 Perşembe 11:54
 Memurların kıyafet eleştirisi

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, demokratikleşme paketiyle ilgili değerlendirmelerini sürdürüyor. Saatçi, demokratikleşme paketini ülkenin geleceği adına çok önemli gördüklerini belirterek, yıllardır devam eden bir kısım yanlışların sona erdirilmesi için çok önemli bir adım atıldığını savundu.

Hükümetin açıkladığı pakette bu zamana kadar ötekileştirilenlerin yer aldığını belirten Saatçi, "Yer almayanların sesi de duyulur ve devlet millet kaynaşması tam olarak sağlanmış olur. Burada kamuda başörtüsü özgürlüğü, andımızın kaldırılması, nefret suçlarının cezasının arttırılması gibi çok önemli bulduğumuz maddeler var. Başörtüsü yasağı üzerinden topyekun bir millet terbiye edilmeye çalışılıyordu. Artık eğitim, çalışma ve siyaset hakkı boyutuyla bir eşitliğin başlayacak olması, toplum mühendisliğinin sona ermesi önemli.Bu imzaların gereğinin yerine getirilmesi dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kamuda türban yasağının sona ermesini, milletin yerel, milli ve dini değerlerini devlet eliyle, Anayasa'da yasak olmamasına rağmen yönetmelik ve iç tüzüklerle yok sayan kirli anlayışların sona ermesi, demokratik devlete geçişin yeni bir aşaması olarak görüyoruz. Sivil itaatsizlik eylemiyle biz bu yasağı fiilen çözmüştük. Hükümetin bu adımıyla kanunen de çözülmüş olacak. Siyasete öncülük yaptığımız için örgütümüzle iftihar ediyoruz. 12 milyon 300 bin imza kolay toplanmadı, yüzlerce eylem kolay yapılmadı.Yönetmelikte, erkek memurlara ilişkin, kravat takma, takım elbise giyme, saç, sakal ve bıyığa ilişkin çağ dışı yasaklar bulunmakta, bunlara ilişkin de değişiklikler talep ediyoruz.” Dedi.

Başbakanın memur ve işçilerin birleştirilmesi yönündeki açıklamalarına da değinen Saatçi, şöyle dedi;”Grev ve siyaset hakkını önemsiyoruz. Özlük ve özgürlük mücadelesini esas alan her pakete yüzde yüz destek veririz. Memurun, milletin ve çalışanların motivasyonunu artıracak her türlü pakete desteğimiz tamdır. Motivasyona zarar verecek yaklaşımlardan da uzak durulmasını istiyoruz. İşçi ve memuru birbirine benzeterek değil haklarını eşitleyerek bu sorunu çözebiliriz. Hakları eşitleme paketi diye bir paket açabiliriz.Emekli ikramiyesinde, maaşların emekliye yansıma gibi alanlarda eşitleme yapabiliriz. Referandumdan önce de bu konular gündeme geldi. Biz o günde memurun iş güvencesine dokunmadan toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de 'evet' diyerek destek verdik. Mevcut haklardan vazgeçerek takas yöntemini doğru bulmuyoruz. Memurun motivasyonunu artıracak çalışmalar yapabiliriz."

Kamu Personel Danışma Kurulu'nun acil toplantıya çağırılmasını teklif eden SAATCI: "Aile ve çocuk yardımı, disiplin affı, 4-Cli çalışanlara kadro verilmesi, bir derece, ek gösterge, 30 yıl çalışanların süre sınırlamasının kaldırılması gibi konuları Kamu Personel Danışma Kurulunda ele alacağız. Kurulun olağan toplantısı Kasım ayında yapılacaktı. Ancak almamız gereken çok mesafe var. Bu yüzden Kasım ayını beklemeyelim. Bizim önerimiz Ekim ayı içersinde kurulu acil toplantıya çağıralım. Çünkü diğer paydaşlarımız var, meclisi ilgilendiren konular var. Bu yüzden biran önce toplantıyı gerçekleştirelim."




Son Güncelleme: 03.10.2013 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.