Memurların performansını vatandaş ölçecek

Memurların performansı vatandaşın 'yıldız'larıyla ölçülecek

24 Şubat 2020 Pazartesi 13:49
Memurların performansını vatandaş ölçecek

Memurların performansı vatandaşın verdiği yıldızlarla ölçülecek.

Doktorların, sağlık hizmeti alan vatandaşlar tarafından e-Nabız üzerinden memnuniyet düzeyine göre “yıldız” verilerek puanlanması, tüm kamu görevlileri için hayata geçirilecek. Memurların performansı vatandaşın ‘yıldız’larıyla ölçülecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, “Doktorlara yıldız verilmesi gibi tüm kamu görevlilerini yıldızlamak istiyoruz” diyerek bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanı Esra Muş ise yıldız uygulamasının sonuçlarını doktorlarla da paylaştıklarını belirtti.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır’ın koordinasyonunu sağladığı Dilekçe Hakkı Çalıştayı’nın dijital dönüşüm oturumunda konuşan Koç, kamu görevlilerinin verdiği hizmetin vatandaşlar tarafından “yıldızlar” ile puanlanacağını söyledi. “Vatandaş memnuniyeti, geri dönüşüm konusunda, e-Nabız’da doktorların onaylanması veya yıldız verme olayı var” diyen Koç, “Artık bütün doktorları yıldızladığımız gibi bütün kamu görevlilerini de yıldızlamak istiyoruz. Bakan Yardımcımız Şuayip Bey’le de konuştum. Hastaneye gittikten sonra sistemden doktoru bulup e-Nabız’dan yıldız verebiliyorsunuz” dedi.

MİLLİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doktor 2020-02-25 09:08:20

Neden sadece doktorların performansı ölçülüyor.. İlçede yıllardır çalışan bir hekim yeni başlayn polis memurundan hem daha az maaş alıyor hemde çok daha zor şartlarda çalışıyor ..

Avatar
memur 2020-02-25 14:09:16

ençok çalışan,en çok iş yapan memurlar .vatandaş tarafından ençok şikayet edilen memurlardır .bimer .cimer .ve adliyeye çok iş yapan memurlar düşer ,iş yapmayan memur iş yapmıyorki,komplikasyon gelişsin.

banner165