Merzifon'da staj imkânı

Hitit Üniversitesi öğrencileri Merzifon Havaalanı'nda staj yapacak

21 Şubat 2018 Çarşamba 20:52
Merzifon'da staj imkânı

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır’ı ziyaret etti.

Üniversitenin Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı ile ilgili şu ana kadar yapılan çalışmaların değerlendirildiği ziyarette, yapılabilecek ortak iş birlikleri ve çalışmalar ele alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgiyi verdi: “Üniversitemiz, her yıl düzenli olarak Amasya Merzifon Havalimanı ve Samsun Çarşamba Havalimanı’na da teknik geziler düzenlemektedir. Böylece öğrencilerimizin teoride elde ettiği bilgileri, uygulama alanında da görmeleri sağlandı.”

Havacılık sektörüyle çeşitli programlara ev sahipliği yapan üniversitenin, Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır’ın katıldığı programlarda, hem havacılık tarihini hem de bir kamu iktisadi teşebbüsü olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün tarihini ve faaliyetlerini dinleme şansı bulduklarını ifade eden Alkan, aynı zamanda ülkemizde sivil havacılık sektörünün düzenlenmesi ve denetlenmesi görevini üstlenen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde konunun uzmanları tarafından “Havaalanları Yer Hizmetlerine Giriş” ve “Temsil, Gözetim, Yönetim ve Havacılık Güvenliği, Uçuş Değerlendirme ve İzin İşlemleri ile İkili Hava Ulaştırma Anlaşmaları” konularında eğitim ve sertifikalar verildiğini hatırlattı.

Çeşitli kurum ve kuruluşlarda ilk yıl haftada iki gün dönüşümlü olarak eğitim alan öğrencilerin Türk Hava Kurumu Çorum Şubesi eğitmenlerinden model uçak sertifikası aldıklarını belirten Alkan, ayrıca üniversitede öğrencilerin kariyer planlarını en iyi şekilde yapabilmeleri ve sektöre yönelik bakışlarını geliştirebilmeleri için çeşitli kurum ve kuruluşların uzmanlarının bilgilerini paylaştığı birçok söyleşi düzenlendiğini kaydetti.

Bu programın mezun vermeye devam ettiğini ve mezunların ülkemizin önemli sivil havacılık sektöründeki çeşitli şirketlerinde çalışmaya başladıklarını ve önümüzdeki dönemlerde bu programın daha da büyüyeceğini anlatan Alkan, bu bölüm mezunlarının aranan elemanlar haline dönüşeceğini dile getirerek Yer Hizmetleri, Yolcu Hizmetleri, Ramp Hizmetleri, Kargo&Posta Hizmetleri, Yük Kontrol, Haberleşme ve Uçuş Operasyon Hizmetleri, Temsil&Gözetim Hizmetleri, Genel Havacılık Terminal Hizmetleri, Müşteri Portföyü Terminal Hizmetleri, lojistik şirketleri, ilgili kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösteren şirketlerde istihdam edilebileceklerini söyledi.

Alkan, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programının açılmasıyla birlikte desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır’a ortak iş birliklerine devam edeceklerini söyledi.

Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır ise yeni açılan programlardan birisi olmasına karşın yapılan değerli çalışmalarla program öğrencilerinin en iyi şekilde alanlarında donanımlı ve kaliteli mezunlar olacaklarına yürekten inandığını ifade ederek, üniversite ile uzun süredir çeşitli projeler yaptıklarını ve öğrencilere staj imkanı sunmak gibi birçok çalışmada birlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da üniversite ile ortak çalışma ve projelerde yer almaya devam edeceklerini aktaran Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır, Rektörü Alkan’'ın her bölüme olduğu gibi bu bölüme verdiği özenin öğrencilerin istihdam edilmesinde büyük bir şans olduğunu sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.02.2018 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Merzifon mu 2018-02-22 16:26:58

Büyük Çorum mu yoksa Yozgat mı?!!