Mesleki Yeterlilik Birimi hakkında yeni soru

Hitit Üniversitesi'Mesleki Yeterlilik Belgesi Birimi'nin kapsam genişletme çalışması yapması yeni bir soruyu akla getirdi.

04 Eylül 2021 Cumartesi 00:39
Mesleki Yeterlilik Birimi hakkında yeni soru

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi HÜBTÜAM Mesleki Yeterlilik Belgesi Birimi’nin maliyetler gerekçe gösterilerek kapanma aşamasına geldiğini belirterek, ‘Neden bu noktaya geldik?’ diye sormuştuk.

Gelen yeni bilgilere göre, üniversite, mesleki yeterlilik biriminde mevcut Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demircisi, Betoncu ve İnşaat İşçisi meslek dallarından bazıları varlığını korumaya devam ederken, yeni meslek branşları için kapsam genişletmek amacıyla alt yapı çalışması yapıyor. Bu kapsamda MYK Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Metin Karaman ile de görüşmeler yapılmış.

Mesleki Yeterlilik Birimi’nde mesleklerin kapsam genişletmesinin hem maliyet hem de fiziki alt yapısının hazırlanması uzun sürdüğünden, Çorum sanayisinin ihtiyaçları baz alınarak bir veya iki dalda genişletme çalışmasının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Şimdi bu yeni gelişmede asıl cevap bekleyen soru şu:

Geçtiğimiz günlerde kent dışından özel bir firmadan ücreti mukabili hizmet alımı yaparak yoğun bir şekilde Mesleki Yeterlilik Belgesi kursları açan Çorum Belediyesi, bu hizmetin Hitit Üniversitesi’nden alınıp alınamayacağını sordu mu, sormadıysa neden sormadı?


 

Son Güncelleme: 29.12.2021 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum'lu 2021-09-04 14:56:19

Hükümet Çoruma yatırım yapmaz. Yaptığı yatırımlarda belli sınırlar içindedir. Çok büyük yatırım beklemek Çorum için hayalden öteye geçmez. Çorumun elinden Çorum HAVAALANINI VE ÇORUM POLİS OKULUNU aldılar. HÜMTÜAM'ı da yakında gereksiz diyerek kapatacaklardır. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum...........

Avatar
İskilipden 2021-09-05 05:22:56

https://www.iskilipost.com/m/news.php?id=3484