Meslektaşımız dikkat çekmiş, iyi de etmiş

Çorum'da okullar açıldı, trafik yükü arttı. Tedbiri ve hassasiyeti artırmalıyız. Meslektaşımız Enise Ağbal Üşümüş te bu konuya dikkat çekmiş, iyi de etmiş...

10 Eylül 2021 Cuma 13:38
Meslektaşımız dikkat çekmiş, iyi de etmiş

MUSTAFA DEMİRER

Yaklaşık 2 yıl aradan sonra okulların eğitim-öğretime açılması şehir içi trafikte kendini gösterdi. Zaten sorunlu bir trafik yaşadığımız Çorum’da, başta sürücüler olmak üzere veliler ve her bir Çorumlu, çocuklarımız için daha hassas davranmak zorunda.

Bilhassa trafik akışının hızlı olduğu cadde, sokak ve başkaca güzergahlarda okulların giriş-çıkış saatlerinde öğrenciler dağılımı sona erene kadar kısa süreli de olsa kaotik durum yaşanıyor. Örneğin, Çorum çevre yolu şehirler arası ve şehir içi araç trafiğinin yoğun olduğu güzergahlar arasında. Bu bölgede bulunan okulların giriş çıkış saatlerinde, yol boyu trafik yüküne servis araçları ve bir de velilerin özel araçları ilave oluyor. Maazallah bir kaza-bela olmadan her şeyin yolundan gitmesi için ek tedbirler alınabilir, alınmalı. Benzer durumu yaşayan okullarla ilgili örnekleri çoğaltmak mümkün.
Çorum Hakimiyet Gazetesi’nden meslektaşımız Enise Ağbal Üşümüş te, ‘Okullar açıldı, trafiğe dikkat! başlıklı haber yorumuyla bu önemli mevzuya dikkat çekmiş. İyi de etmlş...

Enise Ağbal Üşümüş’ün yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

http://www.corumhakimiyet.net/guncel/okullar-acildi-trafige-dikkat-h23934.html

Son Güncelleme: 11.09.2021 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dr İlhan gürel caddesi çok riskli aşırı trafik yaşıyor 2021-09-10 14:38:24

Dr İlhan gürel caddesi ve buraya bağlanan yollarda ciddi bir trafik yoğunluğu var. Sürücü kursları araçları eğitim amaçlı seyrederken riski çok arttırıyor. Acaba artık ciddi bir yoğunluğa ulaşan bu trafikteki sürücü kursu araçları için daha uygun bir güzergah tanimlanamazmi.kotu bir durum yaşanmadan. Devlet Büyüklerimizden sizin vesilenizle konuyla ilgilenmeleri belki yeni bir güzergah bulunmasi insanimiz için iyi olacaktır.

Avatar
NE ÖNEMİ VAR 2021-09-11 00:34:23

Çevre yolu en işlek kavşağı ilim yayma kavşağından Pazartesi pazarı kuruluyor.Her pazartesi trafik felç. Bırakın ilim yayma kavşağı ve İskilip kavşağına alt geçit yapmayı pazarla ilgili bir adım bile atılmıyor.

Avatar
Vdhdhdhd 2021-09-10 20:28:56

Özellikle fatih caddesinde esrefhoca caddesinde sabah nesai saatlerinde trafik kilitleniyor. Önceden 5 dk gittiğim işime şimdi 20 dk gidiyorum.

banner165