Mevlana ve Şeb-i Arus Şiir Gecesi

Çorum Kent Konseyi Gençlik Meclisi, vuslatının 741. yılında Hz. Mevlana'yı Anma Programı ve...

19 Aralık 2014 Cuma 10:14
 Mevlana ve Şeb-i Arus Şiir Gecesi


Çorum Kent Konseyi Gençlik Meclisi, vuslatının 741. yılında Hz. Mevlana'yı Anma Programı ve Şeb-i Arus Şiir Gecesi düzenledi.


Program, Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Kadir Ersoy'un açış konuşması ile başladı. Ersoy, "Hz. Mevlana için düzenlediğimiz bu gecenin önemi oldukça manidardır. Hoşgörünün sembolü olan Mevlana'yı gençler olarak yad ediyoruz. O’nun felsefesi bizim rehberimizin bir parçasıdır.” dedi.


Gençlik Meclisi üyesi Hakan Güler tarafından Hz. Mevlana’nın kısa hayat hikayesi okunarak devam edildi. Daha sonra Şeb-i Arus Şiir dinletisine geçildi. Dinletide Mevlana şiirlerini Gençlik Meclisi Üyeleri Damla Güçtekin, Hüseyin Güner, Kübra Bağrıaçık, Nuriye Köser, Hakkı Can Ercelep, Mustafa Doğan, Furkan Mazman, Oğuzhan Türkoğlu, Özkan Bekdemir, Okan Güler, İlker Yılmaz ve Savaş Hoştaş okudular.


Tatlısu’dan gençlere teşekkür


Şiir dinletisine katılan önemli bir isim ise emekli eğitimci Mehmet Tatlısu idi. Tatlısu, gençlerin yaptığı edebi etkinliğe sevindiğini ve devam etmesi gerektiğini söyleyerek kısa bir söyleşinin ardında şiir okuyup teşekkür etti.


Organizasyonla ilgili bilgi veren Çorum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Gençlik Meclisi Basın Sözcüsü Savaş Hoştaş, "Felsefesi Muhammedi bir hoşgörü olan, bu ülkenin asli unsuru Hz. Mevlana'nın ebediyete gidişinin 741. yılını yine Hz. Mevlana şiirleri ile yad ettik. O ölüm gününe Şeb-i Arus dedi. Rabbine ulaştığı günü düğün gecesi olarak anlattı. Bizler de Rabbimizin razı olacağı işler yaparak düğün gecesi gibi bir vuslat hedefliyoruz. Bu yoldaki ilham kaynaklarımızda biri olan Hz. Mevlana'yı andık. Şahsım ve meclisimiz adına katılan arkadaşlarımıza, Kent Konseyi Başkan Vekilimiz H. İbrahim Aşgın'a ve Mona Roza the Canteen'in hoşgörülü insanı Çağrı Öztopçu'ya teşekkür ediyoruz. Programlarımız hız kesmeden devam edecektir. Bu vesile ile Çorumlu genç kardeşlerimizi aramıza tekrar davet ediyoruz" diye konuştu.



Son Güncelleme: 19.12.2014 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.