‘Mevlid Kandili insanlığa barış getirsin’

MHP Sungurlu İlçe Başkanlığı ve MHP Sungurlu Kadın Kolları Teşkilatı, Mevlid Kandilini kutladı.

10 Aralık 2016 Cumartesi 21:38
‘Mevlid Kandili insanlığa barış getirsin’

MHP Sungurlu İlçe Başkanlığı ve MHP Sungurlu Kadın Kolları Teşkilatı, Mevlid Kandilini kutladı.

Mevlid Kandili’nin insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini dilediklerini kaydeden MHP Sungurlu İlçe Başkanlığı ve MHP Sungurlu Kadın Kolları Teşkilatı’nın konuya ilişkin açıklaması şöyle;

"Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S)'in dünyaya teşrif edişinin yıl dönümünü hep birlikte idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hz. Peygamberimiz(S.A.S), Müslümanlar ve bütün insanlık için mükemmel bir hayat sürmüş, ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamından insanlığa aktarmıştır.

Bu özel ve mübarek gecede, biz insanların birbirini anlaması, her türlü canlıya sevgi ve şefkatle yaklaşması, güzel duyguların katlanarak çoğalmasını sağlayacaktır. Peygamber Efendimiz (S.A.S), ırk, dil, din, yaş, renk, cinsiyet ve hiçbir fark gözetmeksizin "İnsana" sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti öğretmiştir. İnsanlık, hakkın ve hakikatin yolunda olmayı, adaletten ayrılmamayı, fazileti ve her türlü dünyevi hırsın önünde tutmayı da yine O'ndan öğrenmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid Kandili'nin insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini, sevgili peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını diliyor, başta Sungurlulu hemşerilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini kutluyorum.


KANDİLLER ZİHİNLERİMİZİ BERRAKLAŞTIRAN GECELERDİR


Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.


Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.


İşte Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.


Mevlid Kandili bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirsin. Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olsun.”

Son Güncelleme: 10.12.2016 21:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.